Kültür-Sanat

Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin rol aldığı "Maria" filminin ilk fragmanı yayınlandı!

Türk sinemasının duayen ismi Haluk Bilginer ile Hollywood yıldızı Angelina Jolie’yi bir araya getiren "Maria" filminden merakla beklenen ilk fragman izleyiciyle buluştu.

Abone Ol

Ünlü yönetmen Pablo Larrain'in imzasını taşıyan ve opera tarihinin en ikonik isimlerinden Maria Callas’ın hayatını konu alan yapım, sinemaseverlerde büyük bir heyecan yarattı.

Oscar ödüllü aktris Angelina Jolie, filmde trajik bir hayat hikayesine sahip olan efsanevi soprano Maria Callas’ı canlandırırken, Haluk Bilginer de Callas’ın en büyük aşkı olan ünlü Yunan armatör Aristotle Onassis’e hayat veriyor. Çekimlerinin büyük bir kısmı Paris ve Atina’da gerçekleştirilen film, müzikal altyapısı ve dönemin atmosferini yansıtan estetik görselleriyle dikkat çekiyor.

Eleştirmenlerden tam not aldı

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan “Maria”, gösterimi sırasında sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Angelina Jolie’nin performansı, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından büyük övgü alırken, oyuncunun gözyaşlarına hakim olamaması ve sahnede duygusal anlar yaşaması dikkat çekti. Jolie’nin bu rolle En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü’ne aday gösterileceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Haluk Bilginer’in dönüşü

Aristotle Onassis karakteriyle projeye dahil olan usta oyuncu Haluk Bilginer ise festivalde yer almasa da, fragmanda yer alan sahneleri ve karaktere kattığı derinlik şimdiden takdir topladı. Bilginer’in Onassis rolündeki karizması ve Jolie ile olan sahne uyumu, izleyicilerde büyük merak uyandırıyor.

Yayın tarihi belli oldu

“Maria” filmi, 27 Kasım’da ABD’de vizyona girecek ve 11 Aralık’ta Netflix’te izleyiciyle buluşacak. Film, opera dünyasına ilgi duyan sanatseverlerden tarih meraklılarına kadar geniş bir kitleyi kendine çekecek gibi görünüyor.

“Maria”yı yılın en çok konuşulan yapımlarından biri haline getiren bu etkileyici hikaye ve güçlü oyuncu kadrosu, izleyicilere sinema salonlarından taşan duygusal bir deneyim vaat ediyor.