Kültür-Sanat

Haluk Bilginer Emmy'e ikinci kez aday

Usta oyuncu Haluk Bilginer, bir kez daha uluslararası alanda başarıya koşuyor. 2019 yılında Uluslararası Emmy Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ödül kazanan Bilginer, aynı dalda ikinci kez aday gösterildi.

Abone Ol

Haluk Bilginer, 2019'da Şahsiyet dizisindeki etkileyici performansıyla Agâh Beyoğlu karakteriyle Emmy kazanmıştı. Bu yıl da aynı dizinin ikinci sezonuyla yeniden En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. Bilginer'in performansı, dünya çapında dikkat çekmeye devam ediyor.

Türkiye’yi "Safir" dizisi temsil edecek

Bu yıl Türkiye'den sadece Haluk Bilginer değil, Safir dizisi de uluslararası arenada boy gösterecek. İlhan Şen, Özge Yağız ve Burak Berkay Akgül’ün başrollerini paylaştığı dizi, Pembe Dizi kategorisinde Uluslararası Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi.

52. Uluslararası Emmy Ödülleri yaklaşıyor

Uluslararası Emmy Ödülleri, her yıl dünya çapında farklı ülkelerden dizi, film ve belgesel yapımlarını ödüllendiren prestijli bir etkinlik. Bu yıl 52. kez düzenlenecek olan ödüller, 22-24 Kasım 2024 tarihlerinde New York’ta gerçekleşecek. 21 ülkeden 56 adayın 14 farklı kategoride yarışacağı törende, Türkiye'yi Bilginer ve Safir dizisi temsil edecek.