Türkiye genelinde artan kira fiyatları, toplumsal bir sorun haline gelmiş durumda. Kira artışlarına sınırlama getiren düzenleme 2 Temmuz 2024'e kadar uzatılmış olsa da, ev sahipleri bu sınırlamayı aşarak yüksek kira artışları yapmaya devam ediyor.

Hafize Gaye Erkan, kira krizinin etkilerini kendi hayatında da hissettiğini belirterek, kiraların enflasyonun gerisinde kaldığını söyledi. Erkan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlarken, market ziyaretleri sırasında patates, kırmızı et ve süt fiyatlarına dikkat ettiğini ifade etti. Kendisinin evde yoğurt yaptığını ve market fiyatlarındaki değişiklikleri gözlemlediğini belirten Erkan, apartman görevlisi olan Sadık Abi'ye fiyatları sık sık sorduğunu ve fiyat artışlarıyla ilgili sohbetlerine değindi.

"Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum." diyen Erkan, "Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor" ifadelerini kullandı.

KİRALAR ÇOK PAHALI, EV BULAMADIK

İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

Hafize Gaye Erkan, kira sorununa ilişkin yaptığı açıklamalarda, "Kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" şeklinde konuştu.