Magazin

Gülse Birsel’in Vural Çelik Paylaşımı tepki topladı! Avrupa Yakası’nın Fatoş’u Şenay Gürler isyan etti: "Ayıp Ya!"

Türk televizyonunun unutulmaz dizilerinden Avrupa Yakası'nın senaristi Gülse Birsel, eski rol arkadaşı Vural Çelik’in vefatının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımıyla gündemde. Dizide "Fatoş" karakterini canlandıran Şenay Gürler ise Birsel’e yöneltilen tepkilere sosyal medyadan sert yanıt verdi.

Abone Ol

Gülse Birsel, Avrupa Yakası'nda “Kubilay” karakteriyle hafızalarda yer eden Vural Çelik’in ölümü sonrası sosyal medyada bir paylaşım yaparak set ortamındaki anılarını anlatmıştı. Ancak aralarının kötü olduğu bilinen Vural Çelik’le ilgili eleştirel bir dil kullanması dikkat çekti. Birsel, “Keşke son sezonda da birlikte oynasaydık. Ve keşke birkaç ay sonra bir TV programında benimle ilgili anlamsız, yakışıksız cümleler sarf etmeseydi” diyerek, yıllardır süregelen anlaşmazlıklara değindi. Çelik’le ilgili daha fazla ayrıntıya girmek istemediğini belirten Birsel, bu açıklamaların ardından sosyal medyada yoğun tepkiler aldı ve paylaşımını silmek zorunda kaldı.

Ancak Birsel’in bu açıklaması, hem takipçileri hem de bazı meslektaşları tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle, vefat eden bir kişi hakkında olumsuz ifadelerde bulunması eleştirilerin odağı haline geldi. Sosyal medyada, "Ölen bir kişinin ardından böyle bir paylaşım yapılması doğru değil" yorumları yükseldi.

Tepkilerin büyümesine karşı çıkan isimlerden biri ise dizide Fatoş karakterini canlandıran Şenay Gürler oldu. Gürler, Birsel’e yöneltilen eleştirilerden rahatsızlığını dile getirerek, sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Kaç gündür Gülse hakkında saçma sapan suçlamalar yapılıyor, yazılar yazılıyor. Hepimiz üzüldük Vural'ı bu kadar erken kaybettiğimiz için elbette. Ben gidemedim cenazesine, turnedeydim. Gülse de anlatmış neden gidemediğini. Ama Gülse neredeyse bu erken ölümün sorumlusu ilan edilecek."

Şenay Gürler devamında ise şunları yazarak arkadaşı Gülse Birsel'i korudu:

"Vural'ın işle ilgili sıkıntıları olduğu ve Gülse'nin iş bulmasını engellediği bile yazıldı. Ayıp ya. İnsanlar birilerini linç etmeye ne kadar meraklı. 15 yılı geçmiş Avrupa Yakası biteli arkadaşlar. Bunları yazanların işi gücü yok mu Allah aşkına? Ben 5,5 yıl boyunca Gülse'nin kimseye bir kabalık yaptığını, üstten konuştuğunu görmedim. İnsan gibi insandır. Vural'la aralarında bir tartışmaya tanık olmadım. Avrupa Yakası'ndan ayrılanlar genellikle kendi istekleriyle ayrıldılar. Ya da arada ne yaşandıysa o günün dinamikleriyle yaşanmıştır. Sonuçta profesyonel bir iş yapıyorduk. Bu arada ne saçma şeyler yazmış insanlar. Hatta dangalağın birine göre 'Ben salak bir solcu, Kürtçü vs. olduğum için' çağırmıyormuşuz kahve içmeye Vural'ı. Vural'ın dünya görüşünü yeni öğrendim arkadaşlar. Bu konularda hiç konuşmadık bile
Yani neyse kimse bilmediği konularda ahkam kesip saçmalamasın bence. Bu her şeyden önce erken kaybettiğimiz arkadaşımızın anısına saygısızlık."