Olay, Çarşamba gecesi CasaSur Palermo Oteli'nin üçüncü katında gerçekleşti. Payne'in ölümüne ilişkin ilk bulgular, sanatçının ölüm anında güçlü bir uyuşturucunun etkisi altında olabileceğini gösteriyor.

Yerel polisten alınan bilgilere göre, Payne’in vücudunda "Cristal" adı verilen bir maddenin izlerine rastlandı. Bu madde, kullanıcıda şiddetli halüsinasyonlar ve aşırı ruh hali dalgalanmalarına neden olabilen, son derece tehlikeli bir uyuşturucu olarak biliniyor. Polise göre, Payne’in otel balkonundan düşmesine bu halüsinasyonlar neden olmuş olabilir.

Eski Real Madrid yıldızı Vinicius Tobias'a DNA şoku Eski Real Madrid yıldızı Vinicius Tobias'a DNA şoku

Olay sonrası otel odasından çekilen fotoğraflar, ortamın oldukça karışık olduğunu gösteriyor. İçeride kırılmış bir televizyon, boş şampanya şişeleri ve çeşitli uyuşturucu kullanımına işaret eden maddeler bulunuyordu. Ayrıca, fotoğraflarda bir Dove sabun paketi, yanmış bir mum kalıntısı ve beyaz bir toz dikkat çekti. Yetkililer, bu tozun kokain olup olmadığını belirlemek için incelemelere başladı.

Payne'in cesedi, otelin zemin katında bir şişe viski, bir çakmak ve cep telefonu ile birlikte bulundu. Arjantin'in önde gelen gazetelerinden La Nacion'un haberine göre, sağlık ekipleri sanatçının ölümüne “ani bir kafa travması” ve kafatası kırığının neden olduğunu tespit etti.

Liam Payne, geçmişte iki kez rehabilitasyona gitmiş ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini açıkça dile getirmişti. Bir dönem bağımlılık sorunu yüzünden intiharı düşündüğünü de açıklayan Payne, bir süredir mücadele ettiği bu sorunlarla tekrar karşı karşıya kalmış olabilir.

Payne, 2010 yılında "The X Factor" yarışmasında ün kazandı ve ardından dünya çapında üne kavuştuğu One Direction grubuna katıldı. Grup 2015 yılında dağıldıktan sonra, sanatçı solo kariyerine devam etti. Geride 7 yaşındaki oğlu Bear ve eski sevgilisi Cheryl Cole’u bırakan Payne'in ani ölümü, müzik dünyasında büyük bir üzüntü yarattı.

Editör: Elif Erbay