Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Nur Sürer, ödülünü ünlü yönetmen Yılmaz Güney'e ithaf etti. Farah Zeynep Abdullah'ın yaptığı eleştirilere sert bir yanıt veren Sürer, Güney'in Türk sineması için ne kadar önemli bir figür olduğunu vurguladı.

Sürer, ödülü Yılmaz Güney'e adamıştı

Ödül töreninde duygusal bir konuşma yapan Sürer, “Bu ödülü, 40 yıl önce Paris’te yaşamını yitiren ve çoğunlukla değersizleştirilmeye çalışılan ustamız Yılmaz Güney için alıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sürer’in bu açıklamasının ardından, oyuncu Farah Zeynep Abdullah sosyal medya hesabından “Ne Yılmaz Güney’i be” şeklinde bir paylaşım yaparak Sürer’i eleştirdi. Bu eleştiriye kayıtsız kalmayan Nur Sürer, Abdullah’a cevap verdi.

Berrak Tüzünataç'ın yeni tarzı: Ünlü oyuncuyu görenler tanıyamadı! Berrak Tüzünataç'ın yeni tarzı: Ünlü oyuncuyu görenler tanıyamadı!

'Yılmaz Güney bi sinemacılar için çok değerlidir'

 'Talk & Food' programına katılan Sürer "Yılmaz Güney bizim sinemacılar için gerçekten çok önemli bir adam. Yeşilçam'dan bu yana gelen hikayemizde hiçbir sinemacı Yılmaz Güney ile ilgili en ufak bir şey konuşamaz, konuşmaz. O bizim kıymetlimizdir. Sinemacıların kırmızı çizgisidir ama bazı densizler, filmi bile izlememiş. Herhangi bir Yılmaz Güney filmini izlememiş insanlar. Adam öleli 40 yıl olmuş, 30 yaşındaki biri Yılmaz Güney ile ilgili bir hikaye uydurabiliyor. Sorsan, bir Yılmaz Güney filmi seyrettin mi? Hayır" dedi.

Editör: Ömer Göyce