Eksim Holding İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, programın enerji sektörünün geleceği için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, "Yenilikçi fikirler ve teknolojilerin desteklenmesi, sektörde olumlu bir dönüşüm sağlamak açısından hayati öneme sahip" dedi.

Dolar kaç TL oldu? Güncel döviz kuru fiyatları (18 Mayıs) Dolar kaç TL oldu? Güncel döviz kuru fiyatları (18 Mayıs)

Eksim Pulse programı, enerji sektöründe sürdürülebilir girişimleri desteklemeyi amaçlıyor. Bu yılın çağrı döneminde enerji dağıtımı, yönetimi, lojistiği, üretimi, dijital çözümler ve yenilenebilir enerji alanlarında çalışmalar yürüten girişimcilere odaklanacak. Program, katılımcılara kuluçka, hızlandırma ve yatırım süreçlerinde destek sağlayarak, sektörde öncü bir konuma ulaşmalarını hedefliyor.

Eksim Pulse, girişimcilere projelerini büyütmeleri için finansal destek, eğitim, mentorluk ve danışmanlık gibi imkanlar sunuyor. Program kapsamında her bir girişime 50.000 TL'ye kadar finansal destek sağlanacak ve katılımcılar, 20 saatlik eğitim, 12 saatlik teknik ve dikey mentorluk, 9 saatlik birebir danışmanlık ve sektör desteği alacaklar. Ayrıca, Eksim Ventures'ın katkılarıyla hazır projelere yatırım yapma ve fon sağlama imkanı da sunulacak.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Eksim Pulse seçmelerinde, 106 girişim arasından seçilen 7 ekip, dört ay boyunca eğitim ve mentorluk süreçlerinden geçerek toplam 700 bin TL değerinde nakit ödülün sahibi olmuştu.

Programın sonunda yapılacak değerlendirme etkinliğinde jüri tarafından belirlenecek ilk üç proje, 300.000 TL, 200.000 TL ve 100.000 TL ödül ile ödüllendirilecek.

Eksim Pulse programına başvurmak isteyen girişimciler, eksimpulse.com adresini ziyaret edebilirler.