Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre, "Evde Bakım Yardımı" kapsamında 4,2 milyar TL tutarında ödeme hesaplara yatırıldı.

Bu ay içinde gerçekleştirilen ödemelerle, evde bakım ihtiyacı olan ailelere ve bireylere destek sağlanmış oldu. Bakan Göktaş, 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı'nın, engelli bireylerin aile yanında desteklenmesi amacıyla hayata geçirildiğini hatırlattı. Özellikle tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen ailelerin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı.

Göktaş, evde bakım hizmeti sayesinde engelli bireylerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olduklarını belirtti. Ayrıca, bu yardımların engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına erişimlerini sağlamak için hak temelli bir bakış açısıyla geliştirildiğini ifade etti.

Savunma Sanayii Fonu neden ertelendi? ‘Hükümet Sayıştay denetiminden kaçmasın’ Savunma Sanayii Fonu neden ertelendi? ‘Hükümet Sayıştay denetiminden kaçmasın’

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını belirterek, bu ay içinde toplamda 4,2 milyar TL'nin hesaplara yatırıldığını açıkladı. Şu an itibarıyla 560 bin vatandaşın bu yardımdan yararlandığını da dile getirdi.

Türkiye'nin yüzyılın vizyonu çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Editör: Elif Erbay