İngiliz medyasında yer alan habere göre, Galler'deki Ysgol Dyffryn Amman Okulu (Amman Vadisi Okulu) adlı okulda bıçaklı bir saldırı ihbarı üzerine çok sayıda polis ve ilk yardım ekibi olay yerine yönlendirildi.

Olayın ardından, iki ambulans helikopterinin de hazırda bekletildiği belirtildi ve okula giriş-çıkışların kapatıldığına dair mesajlar sosyal medyada paylaşıldı.

Dyfed-Powys Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, okuldaki bıçaklı saldırıda 3 kişinin yaralandığı ve olayla ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ammanford'da bıçaklı saldırı : 3 yaralı

Şüphelinin dışında başka bir kişinin olayla bağlantısı olmadığı belirtilen açıklamada, sosyal medyada dolaşıma giren olay görüntülerinin kaldırılması için girişimde bulunulduğu duyuruldu.

Olaya ilişkin İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Galler Bölgesel Başbakanı Vaughan Gething ve İngiltere İçişleri Bakanı James Cleverly tarafından yapılan açıklamada, ilk müdahaleyi gerçekleştiren sağlık ekibi ve güvenlik güçlerine teşekkür edildi.

Brezilya’daki sel felaketinde can kaybı yükseliyor Brezilya’daki sel felaketinde can kaybı yükseliyor

Bakan Cleverly, saldırıyla ilgili sürekli olarak bilgilendirildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

Galler'in başkenti Cardiff'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki okulda, hem Galce hem de İngilizce eğitim verilmektedir. Yaklaşık 2 bin öğrencisi bulunan okulda, 11 ila 18 yaşlarındaki çocuklar eğitim almaktadır.