Türkiye'nin İsrail'e yönelik ticaret durdurma kararı, Tel Aviv'de büyük yankı uyandırdı. Türk hükümeti, İsrail'in Gazze'ye insani yardım akışını kesintisiz sağlaması şartıyla alınan bu kararın Netanyahu yönetimini ateşkese zorlama amacını taşıdığını belirtti.
Ciddi sıkıntılara yol açacak

 İsrail basını, Türkiye'nin bu adımının özellikle petrol, çimento, elektrik kabloları üretimi gibi kritik endüstrilerde ciddi sıkıntılara yol açacağını kabul ediyor. Ayrıca, İsrail'in Türkiye'den yüksek oranda ithal ettiği cam, alüminyum profiller, kimyasallar ve boyalar gibi temel hammadde eksikliği, İsrail ekonomisinde fiyat artışlarına ve tedarik zorluklarına neden olacak.

ABD ve İran'dan temsilcilerle Umman'da 'gizli' toplantı ABD ve İran'dan temsilcilerle Umman'da 'gizli' toplantı

Ulaşımı da etkileyecek

 İnşaat ve daire fiyatlarında beklenen artış, İsrailli tüketicilerin yanı sıra otomobil ve ulaşım sektörünü de etkileyecek.
Olumsuz etkilenecek
 İsrail hükümeti alternatif tedarik kaynakları bulma çabası içindeyken, enerji piyasası ve havacılık sektörü de bu durumdan olumsuz etkilenecek. Bu durum, Türkiye'nin stratejik bir ticaret ortağı olarak İsrail ekonomisinde ne kadar önemli bir role sahip olduğunu gözler önüne seriyor.