Ligde geriden kalan 28 maçın 24'ünü kazanıp, 3 beraberlik alıp, 1 mağlubiyetle 75 puan toplayan sarı kırmızılı ekip, 29. Haftaya Fenerbahçe'nin 2 puan önünde başlıyor.

Rize ekibi ile oynadığı maçlarda 11 galibiyet, 6 beraberlikle 39 puan alarak İstanbul'a geliyor. İki takımın ligin ilk yarısında oynanan maç, Galatasaray'ın 1-0'lık galibiyeti ile sonuçlandı.

Eksikler

Galatasaray'ın maç öncesi 3 eksiği bulunuyor. Sergio Oliviera'nın yanı sıra Abdülkerim Bardakçı, Serge Aurier bu maçta forma giyemeyecek. Bununla beraber Wilfried Zaha, Hakim Ziyech ve Davinson Sanchez'in durumları bugün yapılacak son antrenmanla belli olacak. Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu ilse sarı kart sınırında bulunuyor.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan 2024 dönemi açıklaması TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulundan Nisan 2024 dönemi açıklaması

16 maçtır yenilmiyor

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de son 16 müsabakada mağlup olmadı. Okan Buruk yönetimindeki "Cimbom" ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a mağlup olduktan sonra çıktığı müsabakalarda 14 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.