Futbol dünyası, İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım eylemlerine karşı harekete geçiyor. FIFA, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına verdiği hızlı tepkinin ardından, uzun bir süre boyunca İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sessiz kalmıştı.

Akşam gazetesinin haberine göre, Asya Futbol Federasyonları Birliği'nin baskılarıyla bugün FIFA kongresinde İsrail takımlarının uluslararası organizasyonlardan men edilmesi için oylama yapılacak. Bu oylamada, Türkiye'yi temsil eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de İsrail aleyhine önergeye destek vereceği belirtiliyor.

Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi'ne Galler ile başlıyor! Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi'ne Galler ile başlıyor!

Filistin Futbol Federasyonu, diğer üye ülkeleri İsrail'in men edilmesi gerektiğine ikna etmek için 12 sayfalık bir rapor sundu. Federasyon Başkanı Jibril Rajoub, Filistin'e yönelik saldırıların soykırım olduğunu ve yedi aylık süreçte 91 Filistinli futbolcu, hakem, antrenör ve idarecinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Bu gelişmeler, futbol dünyasında İsrail'in Filistin'e yönelik eylemlerinin cezalandırılması için güçlü bir adım olarak değerlendiriliyor.