Dikkat! Kalbi durduruyor... Dikkat! Kalbi durduruyor...
Bel fıtığı hastalığı kadın ya da erkek farketmeksizin ve yaşa bakılmaksızın karşılaşılabilen bir kas ağrısı problemidir. Fıtık ameliyatsız geçer mi sorusu üzerine farklı tedbirler alınarak mümkün olunabileceği bilinmelidir. Özellikle bel fıtığı problemi çekenler ameliyat olmadan bu durumu önleyebilir. Düzenli kullanılan kas gevşetici ilaçlar ve ağrı kesicilerle ameliyatsız olarak süreci tamamlayabilmek mümkündür. Bu ilaç ve kremler sayesinde belirli fizik tedavi yöntemleri kullanılarak süreç sağlıklı bir şekilde atlatılabilir. İleri boyutlu bir durum söz konusu değilse bel fıtığı probleminde vücut kendisini zamanla iyileştirmeye alacak, birikmiş olan ödemler çözülerek hücreler yenilenecektir. Hormonal bir problemden kaynaklanıyorsa zamanla ortadan kalkacaktır.

Ameliyatsız Fıtık Kaç Günde Geçer?

Fıtık Ameliyatsız Geçer mi? Ameliyatsız fıtık tedavisi uygulayabilmek kesin tedavi yöntemi değildir. Ağrıları ve etkileri azaltılmakla beraber tamamen ortadan kaldırılması mümkün değildir. Düzenli yapılan fizik tedavi uygulamaları ve egzersizler ile bel fıtığı yok edilebilir. Ancak orijinalliğini kaybetmiş olan doku alanı eski haline yeniden döndürülmesi mümkün değildir. Fıtık rahatsızlığı geçirenler zaman zaman ağrıyla da karşılaşır. Gün içerisinde bu ağrı azalmaya başlar ve yaklaşık 2-3 hafta içerisinde geçer. 3.aydan daha uzun süren bel ağrıları daha ciddi ve kronik bir durum olduğu anlamına gelmelidir.  

Ameliyatsız Tedavilerle Fıtık Tamamen Geçer mi?

En önemli etki kişinin kas spazmı geçirmesidir. Kas spazmına bağlı olarak oluşan ağrıyı kuru iğne tedavisi ile yumuşatabilmek mümkündür. Akupunktur ya da özel olarak steril hale getirilmiş iğneler ile kaslardaki sıkışıklık ve sertlik dağıtılarak eski formuna kavuşturulabilir. Ameliyatsız fıtık tedavisi için kuru iğne tedavisi iğnelerin içerisinde herhangi bir ilaç bulunmaz. Burada amaç sertleşmiş ve ağrıya neden olan kasları yumuşatmak ve hareketli hale getirebilmektir. Acısız bir yöntemdir. Bunun için ek bir ilaç kullanmaya da gerek duyulmaz.

Bel ve Boyun Fıtığı için Ameliyatsız Tedavi Yöntemi

Bel ya da boyun fıtığı ağrılarında ağrıyı azaltabilmek için omurgadan iğne tedavisi uygulanabilir. İlaç karışımı omurlar arasında enjekte edilir. Fıtık ameliyatsız geçer mi konusu üzerine bu yöntemle fıtığın küçülmesinin ameliyatsız bir şekilde sağlanabildiği görülmüştür. Bu tedavi yöntemi uygulandıktan sonra kişinin en az 3 saat dinlenmesi gerekir. Hastaneye gitmeye gerektirecek bir durum söz konusu değildir.