Dervişoğlu’ndan tepki: Yarını bekleyin Dervişoğlu’ndan tepki: Yarını bekleyin

Fethullah Gülen’in ölmesiyle birlikte, FETÖ’yü bilen bilmeyen herkes örgüt hakkında ahkâm kesmeye, FETÖ uzmanı gibi ortaya çıkmaya başladı. 

Bu noktada, Türkiye’de bu ihanet örgütünü en iyi bilen isimlerin başında gelen ve FETÖ hakkında çok sayıda kitabı ve konferansları bulunan Gazeteci Yazar Selim Çoraklı’nın söyledikleri daha da önem kazanıyor. Samimi Haber’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çoraklı, FETÖ’nün 160 ülkede Amerikan istihbarat örgütü CIA için istasyon görevi yaptığını söyledi. 

FETÖ’yü kuran küresel güçlerin, Gülen sonrasında da onu boş bırakmayacaklarını belirten Çoraklı; “FETÖ denen sofistike örgüt kendi başına kurulmadığı için, kuranlar Gülen’in gitmesiyle birlikte yapıyı boş bırakmaz. Çünkü bu yapı şu anda bile 160 ülkede CIA’ya istasyon vazifesi görmektedir. Ben bunu 2015 yılında kaleme aldığım ‘HOCIA’ isimli kitabımda geniş şekilde delilleriyle ortaya koydum. Bu yapının bitmesi dini, siyasi, sosyal, ekonomik, emniyet ve yargı kanalıyla verilecek topyekûn ve 7/24 sürecek bir mücadele ile ancak 20-30 yılda bitirilebilir" dedi.

FETÖ’yle mücadele hızlanmalı

FETÖ türü yapıları tamamen bitirmenin kolay olmadığını söyleyen Çoraklı, örgütün kukla bir liderle devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin, Gülen öldü diye FETÖ ile mücadeleyi bırakmaması, aksine daha da sıkı tutması gerektiğini vurgulayan Çoraklı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir fikri yapıyı ancak ondan daha güçlü bir fikri yapı oluşturarak yok edebilirsiniz. Bu tür örgütler liderleri gitse de yerine getirilen kukla liderlerle hayatiyeti devam ettirilir. Son on yılda Türkiye’de mevzi kaybetseler de örgüt mücadelesini hiç bırakmamış ve yeniden yapılanma faaliyetlerine devam etmektedir. Bunu emniyetin yaptığı operasyonlarda rahatlıkla görebiliriz. Aksine Türkiye’deki yönetim bundan sonra işi daha da sıkı tutmalı ve bu örgütün çökertilmesi için siyasi, dini, ekonomik, sosyal, emniyet ve yargı kanalıyla mücadeleye hız vermelidir".

Beş ya da altıya bölünebilir

FETÖ’yü kuran, devam ettiren ve kullananın CIA olduğunu belirten Çoraklı; "Amerika ister istemez, Gülen’in ölümünün ardından yine kendi menfaatleri doğrultusunda birilerini lider seçerek kullanmaya çalışacaktır. Ancak yapının yönetim kadrosunun değişik ülkelerde olması bunu zorlaştıracak ve bölünmeyi kaçınılmaz hale getirecektir" öngörüsünde bulundu. 

Karizmatik kurucu liderlerin etrafında yapılanan örgütlerde, liderin ölmesiyle birlikte örgütü tek parça tutmanın tarih boyunca her zaman zor olduğunu hatırlatan Çoraklı; “FETÖ’de de ister istemez bölünmeler olacaktır. Yaptığım araştırmalara göre FETÖ ABD, Almanya, Asya, Afrika ve Türkiye merkezli ana grup olarak beş veya altıya bölünebilir” dedi.

Aklınızı kullanın, kiraya vermeyin

FETÖ tabanına seslenen Çoraklı, şöyle konuştu: “Bu iblisi yapı ne yazık ki bizim paralarımızla bizim en zeki çocuklarımızı, gençlerimizi devşirip bize karşı kullandı. Devletimiz, hükümetimiz bu yapıya karşı mücadelede hazırlıksız yakalandı. Çünkü bu yapı 1960’lı yıllardan beri bizzat devlet başkanları, başbakanlar, hükümetler tarafından desteklendi ve büyütüldü. Mücadele başlayınca ister istemez zaaflar baş gösterdi. Devletin hemen her kademesinde çöreklenen bu örgüt, mücadele verenlere karşı direnişe geçti ve hâlâ da bu direnişi sürdürmektedir. Yüzüne İslam maskesi geçirerek milletimizi kandıran ve pis emelleri için kullanan bu örgütün çirkin yüzünü milletimize göstermek devletimizin, hükümetimizin, sivil toplum kuruluşlarının, Diyanet’in vs. birinci görevi olmalıdır. Ben de bu yapının içinde belli bir müddet kalan biri olarak gençlere seslenerek diyorum ki; ‘Gençler! Bu tür yapılar düşünmeyi, akletmeyi yasaklar. Lidere ve yapıya mutlak itaati telkin eder. Bu tür iblisi yapılardan kurtulmak istiyorsanız Allah’ın size en büyük bir nimet olarak verdiği aklınızı kullanın, kiraya vermeyin. Kur’an şuuru elde etmeye çalışın. O zaman bu iblisi yapının militanları sizi kandırmayı başaramayacaktır”.

Editör: Elif Erbay