MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki açıklamaları Türkiye gündemine oturdu. Bahçeli, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” açıklaması yapmıştı.

"Biz inisiyatif almaya hazırız"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da TBMM'deki grup toplantısında Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt verdi. Hatimoğulları, “Orta Doğu ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da ağır tecrit altında bulunan sayın Abdullah Öcalan'dır. Çözümün yolu TBMM'dir. Biz inisiyatif almaya hazırız. Bir başlangıç olarak tecrit kaldırılsın. Kimseye ayar veremezsiniz, barışı herkes konuşmalıdır. Konuşmayanlar da konuşanların önüne engel teşkil etmesin." dedi.

Bahçeli: PKK silah bıraksın, Öcalan DEM grubunda bunu açıklasın Bahçeli: PKK silah bıraksın, Öcalan DEM grubunda bunu açıklasın

"Vakit kaybedilmeden adım atılsın"

Hatimoğulları sözlerini şöyle tamamladı;

"MHP Genel Başkanı 'Tecrit kaldırılsın, konuşsun' dedi. Tecrit 44 aydır devam ediyor. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Bırakın tecrit kalksın sayın Öcalan fiziki olarak çıksın konuşsun. Ne diyeceğini hepimiz görelim dedik geçen hafta, bu hafta da yineliyoruz. Vakit kaybedilmeden adım atılsın. Bugünden sonra hangi bedel ödenmesi gerekiyorsa onurlu bir barış için üzerimize düşeni yapmaya söz veriyoruz. Bu ülkeye onurlu bir barış gelecek. Halaylar çekecek, horonlar tepeceğiz, o günler yakın."

Editör: Yasin Paşalı