ERCAN KÜÇÜK - HABER MERKEZİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü. Gülen’in ölümü geride kalan örgüt mensuplarını yasa boğdu. Ölüm haberini FETÖ'ye ait olan Herkül adlı internet sitesinin sosyal medya hesabı da duyurdu. Boldmedya, Kronos, TR724 gibi Türkiye’de yasaklı sitelerin yanısıra hakkında yasaklama kararı bulunmayan FETÖ’nün yeni yayın organı Velevnews de Gülen’in ardından yaptığı haberle kendisini ifşa etti.

Firari FETÖ’cü gazeteciler Türkiye’yi hedef alan yayınlarına yurt dışında açtıkları internet siteleriyle  devam ediyor. Boldmedya, Kronos, TR724 gibi internet siteleri ifşa olan FETÖ’cüler yeni siteler kurmaya başladı. FETÖ’nün yeni yayın organının adı Velev News oldu.

kronos ekran görüntüsü

KOM ekiplerinden operasyon: Kaçak sigara ele geçirildi KOM ekiplerinden operasyon: Kaçak sigara ele geçirildi

Eski Kronos’çular

FETÖ’nün yeni yayın organlarından Velev News Aralık 2023’te kuruldu. Facebook’ta 11 Ekim 2020’den itibaren Kronos News ismiyle yayın yapan sayfa isim değiştirerek 25 Aralık 2023’ten itibaren Velev news ismiyle kullanılmaya başlandı. Sitenin künyesinde bulunan isimler de geçmişte FETÖ yayın organlarından Kronos’ta çalışan isimlerden oluşuyor. Sitenin tasarımı da başında FETÖ’nün medya imamı Doğan Ertuğrul’un bulunduğu Kronos’un ve kapatılan Zaman Gazetesi’nin  internet sitelerinin tasarımına benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Geçmişte FETÖ’den kapatılan Cihan Haber Ajansı, Zaman Gazetesi, Aksiyon Dergisi gibi yayın organlarında çalışan ve Velev News’i kuran ekip şunlardan oluşuyor:

Selahattin Sevi

Musa Taşpınar

Buket Güney

Emir Korkmaz

Mehmet Demirci

Burak Özdemir

Velev News, International Journalists Association e.V. (Uluslararası Gazetecilik Derneği) isimli bir sivil toplum kuruluşuna da üye gözüküyor. Derneğin sitesinde markalarımız başlığı altında FETÖ’nün şu yayın organları gözüküyor:

Bold Medya

Bold Plus

Bold View

Turkist Minute

Velev News

Fetö’nün Yeni Sitesi Kendini Ifşa Etti 2

Teröristbaşına methiyeler

FETÖ elebaşının ölümü Velev News’te de üzüntüye sebep oldu. Gülen’in öldüğü haberi sitede şu cümlelerle verildi: “1938’de Erzurum’un Korucuk Köyü’nde dünyaya gelen Fethullah Gülen, Türkiye toplumsal, dinî ve siyasi hayatında son yarım asrın en önemli simalarından biriydi.”

Sitede Gülen’le ilgili yayınlanan haberlerden biri de ‘Fethullah Gülen kimdir?’ Başlıklı haber oldu. Haberde Gülen’in portresi yayınlandı. Gülen’in ilk 1971’de  laik Türk devlet düzenini yıkıp bir “din devleti” kurmak için “propaganda yapmak” iddiasıyla tutuklandığı bilgisi de verildi.

FETÖ lideri Gülen’in suçlarının hiç yer almadığı, övgü dolu sözlerle anlatıldığı ve fotoğraflarının da bulunduğu haberde şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye toplumsal, dinî ve siyasi hayatında son yarım asrın en önemli simalarından Fethullah Gülen hayata gözlerini yumdu. Gülen’in kaldırıldığı hastanede vefat ettiği duyuruldu. Peki, Fethullah Gülen kimdir?

Gülen, Erzurum’da medresede okuduğu yıllarda Risale-i Nur eserleriyle tanıştı. Bu onun için bir dönüm noktasıydı ve daha sonra ilham vereceği Hizmet Hareketi’nin yörüngesinin belirlenmesinde önemli rol oynadı.

İlk tutuklanma 1971’de

1971’deki 12 Mart darbesinden sonra Türk Ceza Kanunu’nun 163. Maddesi’ne dayanılarak laik Türk devlet düzenini yıkıp bir “din devleti” kurmak için “propaganda yapmak” iddiasıyla tutuklanan Gülen, 6.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Tahliye edildikten sonra görev için Diyanet’e başvursa da sıkıyönetim sebebiyle olumlu cevap alamadı, bunun üzerine Erzurum’a döndü.

Her vaazının kendi içinde sistematik olması, akıcı konuşması, konu bütünlüğünü koruması ve ses tonundaki samimiyet herkesi etkiliyordu. Gezici vaiz olarak tek seferlik verdiği vaazlarda yeni nesillerinde önemi üzerinde duruyordu. Seri vaazlarında ise imanın ve dinin temellerini anlatıyordu. Gülen’in bu vaazları 1980’deki 12 Eylül darbesine kadar devam etti. Darbeden sonra İzmir Sıkıyönetim Komutanlığı’nın çıkardığı yakalama kararı ile Gülen’in ismi de arananlar listesine eklendi. 14 Ocak 1986’da Burdur’da göz altına alınana kadar sürekli yer değiştirdi. Burdur’da yakalandıktan sonra İzmir’e getirildi. Fakat hakkında yakalama ya da tutuklama kararı olmadığı için serbest bırakıldı.

Fetö’nün Yeni Sitesi Kendini Ifşa Etti 3

Bu altı yıllık süre Gülen açısından oldukça sıkıntılı geçti. Fakat Gülen bu dönemde Anadolu’yu dolaşma imkânı buldu; farklı yerlerde bir araya gelen sevenleriyle buluştu. Türkiye’nin farklı illerinde askerlik yapan bazı arkadaşlarını ziyaret etti. 1979 yılında yayın hayatına başlayan Sızıntı dergisi için yazılar yazmayı sürdürdü.

Fethullah Gülen 1999 yılında sağlık sorunlarından dolayı Amerika’ya gitti. O dönemde birçok medya organı tarafından aleyhinde bir karalama kampanyası başlatıldı. Bu nedenle Gülen böyle bir ortamda Türkiye’ye dönmesinin doğru olmadığını düşünerek bir süre orada beklemeyi tercih etti.”

FETÖ elebaşı barışsevermiş...

Haberde FETÖ elebaşı Gülen için alim ifadesi kullanıldı. 15 Temmuz darbe girişimindeki rolü yok sayıldı. Hatta “Fethullah Gülen’siz bir Türkiye tarihi yazılamaz” denildi:

“Gülen, İslam dünyasında hep barışı ve eğitimi öne çıkaran bir âlim olarak anıldı. 2001’deki 11 Eylül saldırılarının ardından “Müslüman terörist olamaz, terörist de müslüman olamaz!” sözleriyle şiddet karşıtlığını net bir şekilde ortaya koydu. Yüzlerce eğitim kurumunun açılmasına öncülük etti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sevenlerinin Türkiye’de maruz kaldığı cadı avına rağmen hep şiddetten uzak durmayı öğütledi.

Fethullah Gülen sayısız seveninin hayatlarında derin iz bıraktı, Türkiye’de adından en çok söz edilen kamusal figürlerden biri oldu. Gülen’in ardından çok şey söylenecektir. Kesin olan bir şey var: Fethullah Gülen’siz bir Türkiye tarihi yazılamaz.”

Editör: Yasin Paşalı