Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama gibi faaliyetlerde bulunduğunu tespit etmişti. Ve bunun üzerine soruşturma başlatmıştı. Örgüt tarafından "mahrem sorumlu" olarak görevlendirilen 6'sı halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalışan kamu personeli olan 35 kişi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma tamamlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması"nda görev yaptıkları belirlenen ve haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun ‘mezarı’ açılacak Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun ‘mezarı’ açılacak

15'i itiratçı oldu

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirilen şüpheliler ifade verdi. Soruşturmayı yürüten savcıya verilen ifadelerden sonra Cumhuriyet savcıları tarafından sorgulanan şüphelilerden 15'i, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak ve örgütle bağlantısını bildikleri kişileri teşhis etmek istediklerini belirtti. Bu kişiler itirafçı oldu.

19'u tutuklandı

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 16'sı ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Editör: Uğur Kaçar