TMSF'nin yaptığı açıklamaya göre, terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek'e ait yalı için bağımsız değerleme şirketlerinin raporlarıyla belirlenen 750 milyon lira muhammen bedel üzerinden 27 Haziran'da ihale düzenlenecek. İhale, açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Bakan Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini Bakan Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini

Yaklaşık 10 yıllık hukuki sürecin ardından düzenlenen ihaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgelerle birlikte şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye teslim etmeleri gerekiyor.

Satışa konu olan mülk, 1259 ada 132 parsel üzerinde yer alan iki yapıdan oluşuyor. "Beyaz Köşk" olarak bilinen yapı, iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve terastan oluşan, ikinci derece eski eser niteliğinde bir yapıdır. Toplamda 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekare terası bulunuyor. Diğer yapı ise "Kahverengi Köşk" olarak adlandırılıyor ve zemin kat ile normal kattan oluşan, brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanına sahip bir bina.

Birleşik Krallık'ta yaşayan ve FETÖ firarisi olarak aranan Akın İpek, Türkiye aleyhine açtığı iki uluslararası tahkim davasını kaybetmişti. Bu hukuki sürecin ardından, TMSF'nin bu değerli mülkü satışa çıkarması, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İhalenin sonucu merakla bekleniyor.

Editör: Elif Erbay