Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Lille’i ağırlıyor. Play-off turuna yükselerek Şampiyonlar Ligi'ne bir adım daha yaklaşmak isteyen sarı-lacivertliler, turu geçmek için sahadan iki farklı galibiyetle ayrılmak zorunda. İlk maçı Fransa'da 2-1 kaybeden Fenerbahçe, bu rövanşta her türlü beraberlik ve mağlubiyet halinde UEFA Avrupa Ligi'ne devam edecek. Eğer sarı-lacivertliler tek farklı galip gelirse, mücadele uzatmalara taşınacak. Fenerbahçe’nin hedefi, Lille karşısında iki farklı galip gelerek doğrudan play-off turuna yükselmek. Bu turu geçmeleri durumunda Slavia Prag ile Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacaklar.

Fenerbahçe - Lille Maçı Ne Zaman ve Hangi Kanalda?

Yeni sezona Jose Mourinho yönetiminde iddialı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da başarı hedefliyor. Devler Ligi'nde ikinci ön eleme turunda Lugano'yu eleyen sarı-lacivertliler, 3. ön eleme turunda Lille’e karşı ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybetti. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak rövanş maçı ise 13 Ağustos Salı günü saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşma, Exxen üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Muhtemel 11

Roma'nın yeni teknik direktörü Ivan Juric oldu Roma'nın yeni teknik direktörü Ivan Juric oldu

Portekizli teknik direktörün, takımını şu 11'le sahaya sürmesi bekleniyor: Livakovic; Mert, Djiku, Çağlar, Ferdi; İsmail, Mert Hakan; Tadic, Szymanski, Saint-Maximin, Dzeko.

Fenerbahçe Nasıl Tur Atlar?

Fenerbahçe, Lille karşısında 2 ve daha farklı galibiyet alması halinde bir üst tura yükselecek. Lille'in galibiyeti veya beraberlik ise Fransız ekibini play-off'a taşıyacak. Maçın Fenerbahçe lehine tek farklı galibiyetle bitmesi durumunda ise karşılaşma uzatmalara gidecek. Uzatmaların ardından da eşitlik bozulmazsa, turu geçen takım penaltı atışlarıyla belirlenecek.

Muhtemel Rakip

Fenerbahçe, Lille’i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk maç 20 veya 21 Ağustos’ta, rövanş ise 27 veya 28 Ağustos’ta oynanacak. Fenerbahçe bu rakibini geçerse, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacak. Ancak Lille’e elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe'nin Lille Maçı Kadrosu

Fenerbahçe’nin Lille maçı için kadrosunda şu isimler yer alıyor: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin, Youssef En-Nesyri.