Tepebaşı ilçesi Uluönder tramvay durağı yakınlarında meydana gelen korkunç olay gündem oldu.

Oynadığı PUBG adlı savaş oyununun etkisi altına giren 18 yaşındaki A.K., balta ve bıçakla cami avlusunda oturan vatandaşlara saldırdı. Çelik yelek ve kask giyerek yüzünü maske ile gizleyen şüpheli, bölgedeki çay ocağında oturan 5 kişiyi bıçakla yaraladı.

Tepebaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı göreve giden polis memurunun olayı fark etmesi sonucunda yaşanan kovalamacayla şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheli gözaltına alındı.
Olayda yaralanan 5 vatandaş ise kentteki hastanelere sevk edildi.
Tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Eskişehir2

Eskişehir Valiliği'nden açıklama

Eskişehir'de çay bahçesinde oturan vatandaşlara yönelik gerçekleşen bıçaklı saldırıyla ilgili Eskişehir Valiliği açıklama yaptı:

12.08.2024 tarihinde ilimiz Tepebasi ilçesinde çay bahçesi içerisinde meydana gelen 'Bıçakla Yaralama' olayı ile ilgili olarak; rastgele insanlara saldırarak 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren şüpheli A.K. emniyet görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. 19 Haziran 2024 tarihinde 18 yaşını dolduran ve şu ana kadar yapılan incelemelerde daha önce adli bir suç kaydı bulunmayan şüpheli hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz.

Eskişehir3

İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş İsrail istihbaratı yıllar önce telsiz ve çağrı cihazı şirketleri kurmuş

SALDIRGAN TUTUKLANDI 

Eskişehir'de yaşanan korkunç olayda, Arda Küçükyetim isimli şahıs, üzerinde ırkçı örgüt Ku Klux Klan'ın kısaltması bulunan bir bıçakla beş kişiyi yaraladı. Olay anına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Küçükyetim'in kişisel blogunda, bu saldırıyı ayrıntılı bir şekilde planladığı ve "Öldürmeye önce ailenden başla" şeklinde talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Saldırıdan hemen sonra gözaltına alınan Küçükyetim, adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

Blog yazılarında yer alan tüyler ürpertici detaylarda, saldırıyı nasıl gerçekleştireceğini adım adım anlattığı bir bölüm dikkat çekti. Şunları yazmıştı:

"Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp saldırı alanına doğru yola çıkıyorum. Uygun bir yerde ekipmanlarımı kuşanıyor ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Sonrasında önüme çıkan herkese saldırıyorum."

Editör: Kemal Ilıkkan