Sarı-lacivertli takım, ligde oynadığı 24 maçta 20 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak topladığı 63 puanla lider durumda bulunuyor. Ancak averaj farkıyla Galatasaray'ın yakın takibinde bulunuyor.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'de, çeşitli eksiklikler dikkat çekiyor. Fred'in sakatlığının yanı sıra Gaziantep FK maçında sakatlanan Joshua King'in Alanyaspor karşısında forma giymesinin zor olduğu belirtiliyor. Ayrıca Nijerya Milli Takımı'yla Afrika Uluslar Kupası'nda finale yükselen Bright Osayi-Samuel de kadroda yer alamayacak.

Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Jan-Niklas Beste'den birbirinden şık goller Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Jan-Niklas Beste'den birbirinden şık goller

Sarı-lacivertli ekipte sarı kart sınırında bulunan Michy Batshuayi ve Alexander Djiku'nun kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Çaykur Rizespor maçında takımlarını yalnız bırakacakları kaydedildi.

Fenerbahçe'nin savunma hattında önemli bir dönüş de yaşanıyor. Brezilyalı savunmacı Rodrigo Becao'nun sakatlığının ardından takımla çalışmalara başladığı ve form tuttuğu ifade edildi. Becao, Alanyaspor mücadelesiyle birlikte 105 gün sonra sahalara dönmeye hazırlanıyor.

Süper Lig'de haftanın maçları (09 - 12 Şubat) Süper Lig'de haftanın maçları (09 - 12 Şubat)

Ayrıca, ara transferde Fatih Karagümrük'ten kadroya katılan Serdar Dursun'un da 8 ay sonra sarı-lacivertli formayı giymeye hazırlandığı belirtildi. Dursun'un son olarak 11 Haziran 2023'te Fenerbahçe forması altında sahaya çıktığı ve yarın oynaması durumunda 245 gün sonra yeniden sarı-lacivertli formayı sırtına geçireceği bildirildi.

Öte yandan, Süper Lig'in gol krallığında 16 golle zirvede bulunan Edin Dzeko'nun son 5 maçtır gol atamadığına dikkat çekildi. Sarı-lacivertli ekibin bu mücadelelerde skor üretiminde Dzeko'nun dışında farklı isimlerin öne çıktığı vurgulandı.

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında liderlik yolunda önemli bir sınav verecek. Bu mücadele öncesinde takımda yaşanan eksiklikler ve dönüşler dikkate alındığında, teknik direktör Çağdaş Altay'ın nasıl bir kadro tercihi yapacağı merakla bekleniyor.