ABD'li bir yargıç, Ermeni terörizmini yeniden canlandırma girişiminde bulunduğu iddia edilen Aram Brunson hakkında tutuklama emri çıkardı. Chicago Üniversitesi'nin eski öğrencisi olan Brunson'un, patlayıcı madde üretmeye çalıştığı ve Türkiye ile Azerbaycan'ın diplomatik misyonlarını araştırdığı ortaya çıktı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Brunson hakkında suç duyurusunda bulundu ve Boston'da bir sulh hakimi tutuklama emri çıkardı.

O ülkede askerlik zorunlu oldu! 3. Dünya Savaşı'na hazırlık mı? O ülkede askerlik zorunlu oldu! 3. Dünya Savaşı'na hazırlık mı?

Bomba yapımını araştırdı

2023 yılında, Brunson'un Chicago Üniversitesi'nde ikinci sınıf öğrencisiyken yurt odasında patlama ve yangına sebep olduğu kaydedildi. Bu olayın ardından FBI'ın radarına giren Brunson'un telefon ve bilgisayarı incelendi. İncelemelerde, Brunson'un Ermeni terör örgütlerine destek amacıyla bomba yapımını araştırdığı ve Türkiye ile Azerbaycan'ın diplomatik misyonlarını hedef almayı planladığı belirlendi. Ayrıca, Washington'daki Türkiye ve Azerbaycan büyükelçilerinin konutlarını araştırdığı da tespit edildi.

Ermeni lobisinin yöneticileriyle görüştü

Brunson'un, Ermeni Taşnak terör örgütü ARF ve Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ANCA üyesi olduğu, ANCA'nın sosyal medya paylaşımlarında Ermeni lobisinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldiği ortaya çıktı.

Editör: Ömer Göyce