Bolu Belediyesi, kentteki cadde ve sokaklara çöp ve sigara izmariti atan vatandaşlara ceza uygulaması başlattı. Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde, bir ay içinde çevreyi kirleten kişilere toplam 5 milyon 297 bin 463 TL para cezası kesildi.

Suç örgütü lideri hakkındaki soruşturma tamamlandı Suç örgütü lideri hakkındaki soruşturma tamamlandı

Bolu Belediye Meclis toplantısında bu uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, beklediği tepkinin aksine, kimsenin cezalara itiraz etmediğini belirtti. Özcan, bazı vatandaşların yeterince çöp kovası bulamadıkları yönünde şikayetlerde bulunduğunu, bu nedenle çöp konteynerlerinin ve izmaritliklerin kentin çeşitli noktalarına yerleştirildiğini söyledi.

Başkan Özcan, uygulama nedeniyle diğer belediye başkanlarının kendisini CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e şikayet ettiğini belirterek, aslında sadece mevcut kanunları uyguladıklarını vurguladı. Ayrıca, İstanbul'a yaptığı bir ziyaret sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li belediyelere yönelik eleştirilerinin bazı yönlerden haklı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Özcan, çöp ve izmarit konusunda tüm belediyelerin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

"Tayyip Bey de haklıymış"

Özcan, şunları söyledi:

Bir sene şu baskıyı devam ettirirsek, bir sene sonra zaten kimse yere çöp atmaz hale gelecek. Ciddi bir değişim var. Cumartesi günü sabahtan İstanbul’daydım, vallahi belediyenin adını söylemeyeyim ama Tayyip Bey de haklıymış diyorsun bazen. Bize ait bir belediye. AK Parti’ye ait belediyeler farklı mı, o da değil. Her taraf izmarit, çöp dolu. Bir de buralar turistik yerler.

Editör: Ömer Göyce