Türkiye'nin gündemini sarsan kamuoyunda “Fatih Terim Fonu” olarak bilinen dolandırıcılık soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Futbol camiasının en başarılı teknik direktörlerinden Fatih Terim'in adının kullanıldığı fonda Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera ve Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı'yla eşi Volkan Bahçekapılı Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Erzan'ın yargılandığı mahkemede, tecrübeli teknik patron Terim'den 300.000 dolar aldığını ve bunun çok daha üzerinde ödeme yaptığı öne sürüldü. Erzan'ın evinden çıkan alacak-verecek tablosunda, Terim'in 700.000 doları yatırdıktan sonra 1.500.000 kazandığı yer alıyordu.

Terim, Erzan'a para vermediğini öne sürerken, savcılığa verdiği ifadede 3.000.000 dolar alacaklı olduğunu belirtti. Bankadan gelen açıklamadaysa hesaplarında böyle bir paranın olmadığı iddia edildi.

fatih terim seçil erzan

Fatih Terim’in avukatı Tufan Karataş, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın konuyla ilgili sorularını yanıtladı:

NEDEN SEÇİL ERZAN?

Erzan’ın 11 yıl Florya şubesinde görevde olduğu süre boyunca görev bölgede bulunan kişilerle kurduğu ilişkilere vurgu yapan avukat Karataş, Fatih Terim’in “finansal danışmanı” olduğu yönünde çıkan iddialara, “Bu finansal danışmanlık değil. Her şube müdürünün belli bir kalibrasyon üzerindeki müşteriye verdiği temel hizmet” ifadeleriyle yalanladı.

TERİM'İN İSMİ NEDEN DOSYADA YOK?

Teknik adam Terim’in “fon” adı altında para vermediğini, tüm yatırımların hesaplar üzerinden işletildiğini söyleyen avukat Karataş, para ilişkisini “Erzan'la yok. Banka ile var. Hesaplarında yatan para üzerinden Seçil yatırımlarda değerlendirdi” ifadeleriyle açıkladı.

Avukat, Fatih Terim’in adının kullanılarak mağdur edilmesi karşısında neden dosyada adının geçmediğini de, “Çünkü onun şikâyeti başka bir soruşturma numarası ile tefrik edildi. Hesabından çekilen bir para olduğu için zimmet olarak seyretme ihtimali var” dedi.

Milli tekvandocu Enbiya Taha Biçer altın madalya kazandı Milli tekvandocu Enbiya Taha Biçer altın madalya kazandı

“SAHA KENARINDA İMZA ATTIRIYORDU”

Terim’in hesabının Seçil Erzan’ın kontrolünde olduğuna ve istediği gibi girip çıktığına değinen Karataş, “Hocam şu kağıdı alacağız’ diyor. Saha kenarında topluca oldu bittiyle evrakı imzalatıyor” dedi.

FATİH TERİM BU FONU DUYMADI MI?

“Yatırım yapılmışsa hoca adına çokça hesap açılır, kapanır. Fakat bugün bir excel dosyası üzerinden hocanın bütün geçmişi vasıflandırılmaya çalışılıyor” ifadesini kullanan Karataş, Fatih Terim’in “Terim fonu”nu duyup duymadığı sorusu karşısında ise “Fatih Terim Fonu ibaresi Erzan gözaltına alındıktan sonra çıktı. Öncesinde yok. Erzan'ın şöyle bir hikâyesi var, ‘Şu kişi Terim'in ismini duyarsa sorgusuz ve sualsiz gelir.’ Fatih hocanın ismi ön plana çıkarılıyor. Ondan da öte bir unsur daha var: Hakan Ateş. Ateş, bankanın genel müdürü. Yardımcısı Mehmet Aydoğdu da var” yanıtını verdi.

BUSE TERİM’İN PARA VERDİĞİNDEN FATİH TERİM’İN HABERİ VAR MIYDI?

Karataş, Fatih Terim’in kızı Buse Terim’in söz konusu fona para verdiğinden haberdar olup olmadığı yönündeki soruya da, “Olmaz. Aile yapılarını bilmek lazım. Fatih Terim olgusu baba-kız ilişkisinin duygusal refleksle yürüdüğü, ihtiyaç varken onlara sınırsız desteğin verildiği, diğer olgulara karışılmadığı bir saygı alanı var” şeklinde cevapladı.

Avukat Karataş, kızı, damadı, yakın arkadaşı, damadının kuzeni, yeğeni olmak üzere çevresinde pek çok ismin söz konusu fona para yatırmasına karşın Fatih Terim’in durumdan haberdar olmadığını savundu, “Fatih hocayla o evin içerisine girdiğinde dersin ki ‘olmaz abi’ İlişki bambaşka” dedi.

ARDA TURAN'IN “FATİH TERİM KARDA MI?” İFADELERİ

Avukat, dava dosyasında da yer alan Arda Turan ile Seçil Erzan arasındaki “Fatih Terim kârda mı?” konuşması için de “Söyleyen Seçil ya. Kafasının arkasında neler var kimse bilemez” dedi.

FATİH TERİM FUTBOLCULARLA NEDEN BANKAYA GİTTİ?

Avukat Karataş, Terim’in olay gün yüzüne çıkmasının ardından futbolcularla bankaya gitmesinin sebebini de “Baba gibi yanlarında istiyorlar. Güçlü bir profille gidelim. Tamamen destek. Yalnız bırakmamak adına gidiyor” diye açıkladı.