Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dizinin Türk kamuoyunda büyük tepki çektiğini belirtti. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, Kıbrıs Türk halkını zulümden kurtarmayı ve adaya barış getirmeyi amaçlayan bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Şahin, tarihi gerçeklerin bu şekilde çarpıtılmasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

RTÜK Başkanı, dizinin daha önce Yunanistan’daki televizyonlarda yayımlandığını ve Netflix tarafından lisanslandığını belirterek, Türkiye’de dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen bir kurum olarak, bu yayının Türkiye’de ve diğer ülkelerde Netflix kataloğunda yer almaması yönünde gerekli adımların atıldığını söyledi.

Şahin’in açıklamasına göre, Famagusta sadece Yunanistan’da Netflix üzerinden izlenebilecek.

RTÜK Başkanı Şahin’in açıklaması:

Şahin, yazılı açıklamasında şunları dile getirdi:

MHP'de ilçe başkanı değişti MHP'de ilçe başkanı değişti

"‘Famagusta’ isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan ‘Kıbrıs Çıkarması’ aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan ‘Kıbrıs Barış Harekâtı’, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun gözyaşları silinmiştir. Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır."

Bu açıklamanın ardından, Famagusta dizisinin yalnızca Yunanistan’da yayınlanacağı ve Türkiye'deki Netflix kataloğunda yer almayacağı resmileşti.

Editör: Elif Erbay