Türkiye'de on binlerce öğrenci, Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için son hazırlıklarını tamamlarken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim yılı açılışı öncesinde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

''Kuyu-26'' operasyonunda 8 şüpheli yakalanarak 6'sı tutuklandı ''Kuyu-26'' operasyonunda 8 şüpheli yakalanarak 6'sı tutuklandı

Tekin, Pazartesi günü gerçekleşecek "Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi"ne katılacağını belirterek, yeni eğitim yılının “Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması” temalı açılış dersiyle başlayacağını duyurdu. Ayrıca meslek ortaokulları açmayı planladıklarını ifade eden Bakan Tekin, “Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için Türkiye genelinde dört yeni okul modelini hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ağustos ayı sonlarında okulların açılışının erteleneceğine dair iddiaları reddeden Tekin, 9 Eylül itibarıyla akademik takvimin planlandığı gibi başlayacağını ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

"Türk milletinin arzuladığı model"

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Tekin, geçtiğimiz haftalarda Kilis'te katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, bu modelin 1, 5 ve 9. sınıflarda devreye gireceğini açıklamıştı. Tekin, "Bu model, Anadolu'nun ve Türk milletinin arzuladığı, bize ait değerleri çocuklarımıza kazandıran, aynı zamanda evrensel ilkelerle uyumlu bir eğitim sistemi sunuyor" dedi.

Ancak "Maarif Modeli", muhalefet tarafından eleştirilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, modelin ideolojik bir bakış açısıyla hazırlandığını savunarak, bunun bilimsel bir eğitim programı olmadığını ve politik bir metin olduğunu ifade etmişti.

Editör: Ömer Göyce