Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Fair Play'in teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin Mayıs 2024 dönemi ve 2023-2024 sezonu değerlendirmelerini yapmak üzere bir araya geldi.

Ali Erten başkanlığında, Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin'den oluşan kurul, sezon değerlendirmelerini açıkladı. Süper Lig'de en centilmen futbolcu Konyasporlu Guilherme, en centilmen takım Hatayspor, en centilmen teknik direktör ise Abdullah Avcı seçildi.

Aslan Kadıköy'de kükredi! Fener'in rekorunu tarihe gömdü... Aslan Kadıköy'de kükredi! Fener'in rekorunu tarihe gömdü...

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, ödül alanlar ve gerekçeleri şöyle:

Ferdi Kadıoğlu

SÜPER LİG MAYIS 2024 DEĞERLENDİRMESİ

Süper Lig Mayıs 2024 Ayı En Centilmen Futbolcusu: Ferdi Kadıoğlu - Fenerbahçe

Gerekçe: Ferdi Kadıoğlu, başarılı sportif performansının yanı sıra, rakiplerine, hakemlere ve taraftarlara karşı dürüst ve saygılı tavırlarıyla tanınmaktadır. 2023-2024 sezonunda toplam 3327 dakika süre almasına ve hücum özelliklerinin yanı sıra savunma oyuncusu olmasına rağmen, sezonu sadece 3 sarı kartla ve hiç kırmızı kart görmeden tamamlamıştır. Bu davranışlarıyla Fair Play değerlerine tam anlamıyla uyan Kadıoğlu, "Mayıs 2024 Ayının En Centilmen Futbolcusu" ödülüne layık görülmüştür.

Mayıs 2024 ayına ait "Ayın En Centilmen Teknik Direktörü" ve "Ayın En Centilmen Takımı" ödülleri için aday önerisi yapılmamıştır.

konyaspor


Süper Lig 2023-2024 Sezonu En Centilmen Futbolcusu: Guilherme Haubert Sitya - Tümosan Konyaspor

Gerekçe: Savunma oyuncusu olan Guilherme, 2023-2024 sezonunda 38 maçta toplam 3267 dakika süre almış ve sezonu sadece 16 faul ve 1 sarı kartla tamamlamıştır. Kırmızı kart görmeyen Guilherme, profesyonel kariyerinde 444 maçta toplam 50 sarı kart ve 1 kırmızı kart istatistiklerine sahiptir. Bu istatistikler, bir savunma oyuncusu için Fair Play adına oldukça dikkate değerdir. Guilherme'nin oyun içinde rakiplerine, hakemlere ve oyunun diğer paydaşlarına karşı saygılı davranışları, "2023-2024 sezonunun Süper Lig'de En Centilmen Futbolcusu" ödülünü kazanmasını sağlamıştır.

hatayspor antalyaspor şifresiz izle

Süper Lig 2023-2024 Sezonu En Centilmen Takımı: Atakaş Hatayspor

Gerekçe: Atakaş Hatayspor, 2023-2024 sezonunda doğrudan kırmızı kart görmeyen iki Trendyol Süper Lig takımından biridir. 2023 yılında yaşanan büyük Hatay depremi sonrasında bütün iç saha maçlarını deplasman şartlarında oynamak zorunda kalan Hatayspor, zorluklara rağmen oyun içinde kalmayı başarmıştır. Oyuncularının ve teknik ekibin Fair Play değerlerine uygun davranışları, Hatayspor'u "2023-2024 Sezonunun En Centilmen Takımı" yapmıştır.

Abdullah Avcı'dan Final Açıklaması

Süper Lig 2023-2024 Sezonu En Centilmen Teknik Direktörü: Abdullah Avcı - Trabzonspor

Gerekçe: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, rakiplerine, hakemlere, taraftarlara ve oyunun tüm paydaşlarına karşı sahada ve saha dışında sergilediği profesyonel ve saygılı tutumuyla Fair Play ruhunun korunmasına katkı sağlamaktadır. Avcı'nın maç sonrası açıklamalarında ve davranışlarında rakiplerine yönelik olumlu ve takdir edici ifadeler kullanması, hakem kararlarına karşı sakin ve saygılı yaklaşımı, futbolcularına disiplini ve centilmenliği aşılamaya çalışması, "2023-2024 Sezonunun Süper Lig'deki En Centilmen Teknik Direktörü" ödülünü kazanmasını sağlamıştır.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU ÖZEL ÖDÜLÜ

En Başarılı Fair Play Kariyeri: Emrah Başsan - EMS Yapı Sivasspor

Gerekçe: Profesyonel futbol kariyerinde 448 maça çıkan Emrah Başsan'ın bugüne kadar hiç kırmızı kartı bulunmamaktadır. Sarı kart görme oranı da oldukça düşüktür. Meslektaşlarına ve futbolun diğer paydaşlarına karşı saygılı ve örnek davranışlarıyla Fair Play değerlerine uygun bir kariyer sergileyen Emrah Başsan, "TFF Özel Ödülü"ne layık görülmüştür.