Polis katili azılı suçlu Yunus Emre Geçti, Gayrettepe Asayiş Büro Amirliği’nden başına çöp torbası geçirilmiş halde iki kadın polis tarafından çıkartılıp, hayvanların konulduğu bir aracın bagajına kondu ve o şekilde adliyeye sevk edildi. Bu uygulama, polisin olaya bir tepkisi olarak yorumlandı.

Henüz 19 yaşında olmasına rağmen 26 suç kaydı bulunan azılı suçlu Geçti, motosiklet çaldığı için dün Ümraniye’de iki polis tarafından yakalanmış, çıkan arbedede bir polisin silahını kapan Geçti rastgele ateş etmeye başlayıp, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı başından vurarak şehit etmişti. 

Olaydan sonra kaçan polis katili, ısa süre sonra yakalanıp Gayrettepe’deki polis merkezine nakledilmişti. Buradaki sorgulamasının ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen Geçti için polisler, sembolik anlamlarla dolu bir uygulama gerçekleştirdi. 

Polis merkezinden iki kadın polis tarafından kafasına bastırılmış şekilde çıkartılan azılı suçlunun tüm gövdesine çöp poşeti geçirildiği görüldü. Geçti binadan çıkartıldıktan sonra, Hayvan Büro Amirliği’ne ait Hayvan Durum İnceleme aracının bagaj kısmına tıkılarak (HAYDİ) adliyeye sevk edildi.

Pençe-Kilit bölgesinde 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi Pençe-Kilit bölgesinde 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Tam bir suç makinesi

Azılı katil Geçti’nin suç dosyası oldukça kabarık çıktı. İşte polis katilinin kayıtlı suçlarından bazıları: 2 adet çocuğa cinsel istismar, 1 adet cinsel taciz, 2 adet kasten yaralama, 1 adet uyuşturucu madde ticareti suçu, 8 adet uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma suçu, 1 adet ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma suçu, 2 adet mala zarar verme, 2 adet yağmalama, 1 adet gasp, 1 adet motosiklet hırsızlığı.

Editör: Uğur Kaçar