Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı itibarıyla mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu ABD Hazine Bakanı: FED'in faiz kararı olumlu

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, eylül ayında geçerli olacak doğal gaz fiyatları sabit kaldı. Buna göre, konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gazın satış fiyatı 5 bin 631 lira olarak belirlendi. Ekmek üreticileri için bu fiyat 8 bin 549 lira olurken, elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gazın fiyatı ise 12 bin lira olarak açıklandı. Doğal gaz fiyat tarifeleri her ay güncellenerek hesaplanıyor.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları ve işletme maliyetlerindeki değişimler göz önünde bulundurularak belirlendiği ifade edildi. Ayrıca, 1 Eylül 2024 itibarıyla geçerli olan doğal gaz fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı.

"Ukrayna'dan sonra en düşük fiyat Türkiye'de"

Açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre, Avrupa'da konutlarda en düşük doğal gaz fiyatı, Ukrayna'dan sonra ülkemizde uygulanmaktadır" denildi.

BOTAŞ'ın açıklaması şu şekilde:

Editör: Ömer Göyce