Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen özel programda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesine ve geleceğe yönelik hedeflerine vurgu yaptı.

Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti Sakarya'daki fabrika patlamasında 1 kişi hayatını kaybetti

Türk subaylarının zekasına dikkat çekti

Erdoğan, Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu belirterek, Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz gibi önemli dönüm noktalarını hatırlatarak "Savaşta bir İngiliz generali ''Türkler 5-6 ayda bu hattı aşarsa 3-5 günde aştık desinler'' demiştir. Yalnız biz bu hattı 5 günde darmadağın ettik. Her safhası ile düşülmüş idare edilmiş bu harekat Türk subay ve komuta heyetinin zekasının göstergesidir." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin tam bağımsızlık hedefi doğrultusunda attığı adımlardan bahsederek, savunma sanayinde yapılan çalışmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı "Anadolu gemimizle inşallah şimdi daha büyüğünü, yani uçak gemimizi hazırlıyoruz. KAAN, Hürjet, Atak, Gökbey, Altay Tankı ve diğer savunma sistemlerimizle tam bağımsız Türkiye idealimize emin adımlarla ilerliyoruz," dedi.

"5. kol aparatlarının tuzaklarına düşmeyeceğiz"

Ülke içindeki birlik ve beraberliğin önemine de değinen Erdoğan, çeşitli kışkırtmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak "'Kirli dilin, ülkeyi sürüklemek istediği tehlikeli yeri görmekteyiz. 5.kol aparatlarının tuzağına düşmeyeceğiz. 85 milyon olarak hepimiz aynı gemideyiz. Siyasi görüşlerimiz kökenlerimiz inançlarımız farklı olsa da aynı gök kubbenin altında aynı vatan toprağının üzerinde yaşıyoruz. Hepimiz bir olalım diri olalım. Kardeşliğimize leke sürdürmeyelim. Rabbim 85 milyonun birlik ve beraberliğini arttırsın. 30 Ağustos Zafer Bayramınız tebrik ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gününü kutluyor. Askerlerimizin her biri ile iftihar ettiğimizi bilmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Göyce