Anne ve oğul, Boston'da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un tutukluluklarının gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, "ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Timur Cihantimur ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Tutukluluğun gözden geçirileceği duruşma sonrası başlayacak iade yargılaması sürecini yakından takip edecek, şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri için gerekli girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

"İlk Defa Sevinç Gözyaşı Döktük"

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesi, tutuklanma haberinin ardından duygularını paylaştı. Baba Özer Aci, "115 gün içerisinde hiç sevinmediğimiz sürede hep ağladık, gözyaşı döktük. Eşimle beraber ağladık, sevinç gözyaşı döktük. Hak, hukuk istiyorum. Bu bir başlangıç, orada, burada yargılanır, fark etmez. Tutuklanması bile büyük bir olay, asıl mücadele yeni başlıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok Güzel Bir Bayram Hediyesi"

Anne Pervin Aci, tutuklanma haberinin ardından içinin bir nebze ferahladığını belirterek, "Yakalandı haberi sonrası koskocaman bir dağ sırtımdan kalktı. Acı, yara dinmiyor, hiç dinmedi, omuzlarım çökmüş bir haldeydi. O kalktı, evladıma gidemedim, gidiyordum, geriye gönderdiler. Şimdi acımı seninle paylaşacağım, dertleşeceğim. Oğlumun katillerini yakaladılar. Bu davayı kazanacağız." dedi.

MHP'de ilçe başkanı değişti MHP'de ilçe başkanı değişti

"Müthiş Bir Rahatlama Geldi"

Oğuz Murat Aci'nin eşi Şükriye Aci, "Şaşırdım, beklemiyordum, müthiş bir rahatlama geldi. Sünneti tek başımıza yaptırdık, eşim yoktu ama en azından maalesef içimiz rahatladı. Verdiğimiz mücadelede bir noktaya ulaştık. Buruk da olsa bir mutluluk var. Belki bir bayram hediyesi oldu bu haber ama bayramımız onsuz geçeceği için buruğuz." şeklinde konuştu.

Şükriye Aci, ayrıca Eylem Tok'un "Annelik içgüdüsü ile yaptım" açıklamasına atıfta bulunarak, "O kadar annenin canı yandı, ben de anneyim, eşimin annesi de ve diğer yaralıların; bir tanesi de benim annem. Hepimiz çok üzüldük, herkes anne, hiçbir anne, çocuğunu veya diğer çocuklara zarar gelmesini istemez. Bir annenin yapacağı bir davranış değildi." ifadelerini kullandı.

Acı ailesi, tutuklanma haberinin ardından umutlarının arttığını ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını belirtti. Tutuklanan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un iade sürecinin yakından takip edileceği, 18 Haziran'daki duruşma sonrası başlayacak iade yargılamasının sonucunun beklenildiği ifade edildi.

Editör: Elif Erbay