Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bayram boyunca bölge bölge hava durumu şöyle olacak:

İstanbul ve Marmara Bölgesi

Son günlerde bunaltıcı sıcakların hakim olduğu İstanbul'da, bayramın birinci günü itibarıyla sıcaklıklar 28-30 derece civarına düşecek. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarlar serin eserek, bayramın ilk gününde rahat bir hava sunacak. Marmara Bölgesi'nin doğusunda da benzer hava koşulları hakim olacak. Edirne üzerinden İç Anadolu'ya kadar uzanan bölgelerde sağanak yağışlar etkili olacak.

Ankara ve İç Anadolu

Başkent Ankara'da da sıcak hava yerini serinliğe bırakıyor. Bayram boyunca şehrin belirli ilçelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu'nun diğer şehirlerinde de, özellikle Sivas, Kayseri ve Konya civarında, sağanak geçişleri görülecek. Hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüş olacak.

İzmir ve Ege Bölgesi

İzmir'de sıcaklıkların düşmesiyle serin bir bayram yaşanacak. Ege Bölgesi genelinde serin rüzgarlar hakim olacak ve bazı bölgelerde yerel sağanak yağışlar görülebilecek.

Doğu ve Batı Karadeniz

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Doğu ve Batı Karadeniz için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, 15 Haziran Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise gün boyunca batı ve kuzeybatıdan kuvvetli rüzgarlar esecek. Bölgede yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Türkiye geneli hava durumu tahminleri (18 Eylül 2024) Türkiye geneli hava durumu tahminleri (18 Eylül 2024)

Erzurum, Artvin, Kars, Ağrı ve Erzincan taraflarında bayramın ilk gününde sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmekte.

Uyarılar ve Önlemler

Meteoroloji, yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Editör: Elif Erbay