150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu onaylanan gençler 48 ay vade ile kredi alabilecekler. Bu krediye hak kazanan gençler ödemelerin ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Türkiye ile Macaristan Aile Yapısının Güçlendirilmesine Yönelik Özgün Yaklaşımlar Paneli'nde ödeme tarihleri hakkında konuştu.

Ömer Bolat duyurdu! Stokçulara kapatma cezası geliyor! Ömer Bolat duyurdu! Stokçulara kapatma cezası geliyor!

150 Bin Tl Faizsiz Evlilik Kredisi

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanan 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin TL'lik evlilik kredisi hakkında açıklamada bulundu. Göktaş, bu krediye başvuran gençlerin başvurularının kabul edildiğini ve ödemelerin Mayıs ayı içinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bakan Göktaş’ın sıfır faizli evlilik kredisiyle ilgili açıklaması şöyle:

Gençlerimizin aile kurmalarını desteklemek ve onları her türlü sosyal riske karşı korumak için Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. Bu fonla genç çiftlerimize faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Bu vesileyle Mayıs ayı içerisinde başvuruları kabul edilen gençlerimizle ödemeleri yapacağımızın müjdesini de paylaşmak istiyorum.

FAİZSİZ KREDİDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Faizsiz Evlilik Kredisi Şartları

Deprem bölgesindeki gençler, bu krediden öncelikli olarak faydalanacaklar. Program ilerleyen süreçte Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacak şekilde genişletilecek.

Ayrıca, programdan yararlanmak isteyenlerin bakanlık tarafından sunulacak evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.