Beşiktaş Basketbol Süper Ligi takımının genel menajeri Nedim Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Pars'ın vefatını duyurdu. Yücel, "Canım kardeşim, oda arkadaşım, çok üzgünüm çok, mekanın cennet olsun kardeşim benim" ifadelerini kullandı.

Eski futbolcu hakkında flaş iddia! "Türkiye'ye giriş yaptığı anda gözaltına alınacak" Eski futbolcu hakkında flaş iddia! "Türkiye'ye giriş yaptığı anda gözaltına alınacak"

Asım Pars Kimdir?

1976 yılında Tuzla'da Paščanović soyadıyla doğan Asım Pars, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra soyadını değiştirdi. Basketbola genç yaşta başlayan Pars, Sloboda Tuzla genç takımıyla Yugoslavya şampiyonu oldu. Kariyerine Türkiye’de devam eden başarılı oyuncu, Galatasaray, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi önemli takımlarda forma giydi.

Yurt dışında Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov gibi takımlarda da oynayan Pars, Türk milli takımı ile 2001 yılında İstanbul'da düzenlenen Eurobasket turnuvasında gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Asım Pars, Türk basketbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak hatırlanacak.

Editör: Elif Erbay