İsrail ordusunun pazar gecesi Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında bir hava saldırısı düzenlediği, saldırının hedefinde Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kardeşi Mahir'e ait bir villanın bulunduğu bildirildi.

Esad’ın akıbeti

Londra merkezli  El-Kuds El-Arabi gazetesi askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, bir insansız hava aracının (İHA), Şam'ın batısında, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a giden otoyol üzerindeki Yafur bölgesinde Mahir Esad'in evini üç füzeyle hedef aldığını duyurdu.  

Habere göre kaynak, Şam kırsalında patlama seslerinin duyulduğunu ancak Suriye'nin güçlü 4. Tümeni'nin komutanı Mahir'in akıbeti veya can kaybı hakkında doğrulanmış bir bilgi olmadığını söyledi.

Gazze Şeridi'nde bir gazeteci daha öldü Gazze Şeridi'nde bir gazeteci daha öldü

Suriye'deki iç savaş boyunca Mahir Esad'ın ölümüyle ilgili sık sık söylentiler ortaya atıldı. Bunlardan biri de 2012 yılında Suriye rejiminin bir istihbarat toplantısının bombalanması sonucu bir uzvunu kaybettiği yönündeki haberlerdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak, pazar gecesi düzenlenen saldırıda hedef alınan villanın, Tahran'a bağlı olduğu düşünülen Suriye rejim ordusuna bağlı zırhlı bir birlik olan Mahir'in Dördüncü Tümeni'ne ait olduğunu bildirdi.

SOHR, villayı sık sık Lübnan Hizbullahı ile İran Devrim Muhafızları komutanlarının da ziyaret ettiğini belirtti.

Suriye'deki kaynaklardan bilgi aktaran gözlemevi, Maher'e, Dördüncü Tümen'in stoklarından Lübnan'daki Hizbullah'a aktarılacak her türlü silahın İsrail tarafından hedef alınacağı yönünde uyarılar ulaştığını söyledi.

SOHR kaynakları Maher'in saldırı sırasında binada olmadığını belirtti.

İsrail ordusu, dün Lübnan İhvanı olarak bilinen sünni gruplardan Cemaati İslamiyye hareketinin liderleri Şeyh Muhammed Dahruc’u hedef almış, saldırıda Dahruc ve ailesi öldürülmüştü.  

İsrail, Suriye sınırında İran'ın yerleşmesine izin vermeyeceğini açıkladı.

Editör: Burçin Çelikkol