e-Devlet Kapısı'na yeni hizmetler eklendi e-Devlet Kapısı'na yeni hizmetler eklendi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Yasama Dönemi'nde yapılan çalışmalara ilişkin önemli veriler paylaştı. Kurtulmuş, bu dönemde milletvekilleri tarafından 2 bin 442, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 4 kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu, Genel Kurul gündeminde 76, komisyonlarda ise 2 bin 253 kanun teklifinin bulunduğunu belirtti.

Yeni anayasa çalışmalarının TBMM gündemine gelecek önemli konulardan biri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, mevcut anayasanın toplumun her kesiminin katılımıyla, sivil, demokrat, katılımcı ve güçler ayrımı prensibini benimseyen bir yapıda yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. 

"İlk 4 madde tartışması zaman kaybı"

İlk 4 madde tartışmasının zaman kaybına yol açacağını dile getiren Kurtulmuş şunları söyledi:

"Şimdiye kadar Anayasa'nın içeriğiyle ilgili hiçbir tartışmanın içinde olmadık, sadece yönteme ilişkin, partilerin tamamının katıldığı, katılımcı ve bütün Türkiye'yi kapsayan kuşatıcı bir anayasanın yapılması gerektiği üzerinde durduk. Bu çerçevede ilk 4 madde konusunda Türkiye'de parlamentoda temsil edilen partilerimizin hemen hemen tamamına yakınının herhangi bir iddiasının, teklifinin ya da bir sorununun olmadığı, bundan dolayı ilk 4 madde hakkında yapılacak herhangi bir tartışmanın sadece lüzumsuz gerilimlere ve zaman kaybına neden olacağını ifade etmek isterim. Anayasa tartışmalarının şeffaf bir zemin içerisinde yapılması herhalde en hayati hususlardan birisidir."

İsrail'in saldırılarına değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"İsrail'in hemen Lübnan'a saldırmaya başlaması, ardından Suriye'yi hedef aldığını ortaya koyması, Nil'den Fırat'a kadar vadedilmiş toprakların nihai hedeflerinden birisinin Türkiye olduğu aşikardır. Bunu bilmek için saf olmamak yeterlidir."