Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Araç İadesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Araç İadesi

Şanlıurfalı iş adamı Aziz Savaş, kardeşi makaron kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınınca dönemin emniyet müdür olan ve sonrasında görevden alınan Mersin Emniyet Müdür Mehmet Aslan ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduğu dilekçede iddiaları ise kolay açıklanabilir iddialardan değil. Samimi Haber o dilekçeye ulaştı.

Silahlı yaralama tutanağı baskıyla değiştirildi iddiası

Savaş suç duyurusunda, Aslan'ın gözaltına alınan kardeşi Nezir Aslan hakkında, bir Suriyeliyi silahla vurduğu ve dönemin asayiş müdürünün baskısıyla tutunakların değiştirildiği iddia etti.

İstihbarat'a ait araçla limanlara girip çıkmış

Aynı dilekçede  Nezir Aslan’ın Mersin limanı gümrük sahasına hiçbir yetkisi olmamasına karşın istihbarata ait beyaz araç ve beraberindeki iki istihbarat polisiyle giderek buradan takip yaptığını, hatta Aslan’a liman işletmesine girmesi için “özel giriş” kartı verildiğini iddia etti.

İddialar Mehmet Aslan'ı da işaret ediyor

Dönemin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın KOM ve narkotikte çalışan personelin sürekli yerini değiştirdiğini, sadece KOM’da 3 yıl içerisinde 7 müdür değişikliği yaptığını da iddia eden Savaş, “Aslan’ın 20 araç ve 200 personeli özel kaleminde göstererek, hem eşine hem çocuklarına hem de gelen tüm akrabalarına hizmet sağlamak için kullandığının konuşulduğunu, polis evinde şahsi, keyfi ve akrabaları ile yüksek meblağlarda harcamalar yaptığını, sadece kendisine hizmet etmeleri için özel ekip kurduğu” iddialarına da yer verdi.

Dilekçede, Nezir Aslan’ın Erdemli'de aldığı arsayı genişletmek için Orman Müdürlüğü'ne baskı yaptığını da öne süren Savaş, “Şu anda bahsetmediğim ancak ufak bir araştırma ile gerçekliği ispat edilebilecek birçok iddia bulunmaktadır. Bir şeyler öğrendiği için il dışına gönderilip mahkeme kararı ile geri dönen personeller başta olmak üzere birçok personelin elinde bilgiler olduğunu gördüm. Mersin Emniyet Müdürlüğü, personel açısından korku imparatorluğuna dönüştürülmüş, tüm personel özgüvenini kaybetmiş durumdadır. Aile düzenleri tekrar bozulur korkusuyla bildiklerini paylaşmak için uygun ortam aradıklarına bizzat şahidim” ifadelerini kullandı.