Bu yıl Kurban Bayramı 16 ile 19 Haziran tarihleri arasına denk geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiye ödemelerinin bayramdan önce verileceğini ahberini paylaştı.  Emekliler ayın 17’si ile 28’i arasında maaşlarını alabiliecek. Bu durumda bazı emekliler bayramda maaş alacakken, bazılarının ise maaş ödemeleri bayram sonrasına kalacak. Bu nedenle tüm emekliler için erken aylık ödemesi gündeme geldi. 

Emekli maaşları ve ikramiye toplu halde ödenebilir

Konuyla ilgili merak edilenleri cevaplayan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz; 
“Bu sene Kurban Bayramı haziran ayının 16’sına denk gelmektedir. Emekli maaşlarının ödeme tarihi tahsis numaralarının son hanesine göre ödenmektedir. Bu takvime baktığımız zaman SSK emeklilerimiz ayın 17’si ile 26’sı arasında, Bağkur’luların maaşları 25’i ile 28 arasında, Emekli Sandığı’na tabi olan kamu personellerimiz ise ayın ilk haftası maaşlarını almaktadırlar.

Ekonomide yeni OVP daha rasyonel! Ekonomide yeni OVP daha rasyonel!

Önceki dönem ikramiye ödemelerinin ise bayramından önceki hafta içerisinde ödendiğini biliyoruz. Dolayısıyla emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin birleştirilip ödenme ihtimali olabilir. Hem ikramiye hem maaş ödemeleri toplu halde bayram öncesinde ödendiği takdirde emeklilerimizin rahat bir nefes alabileceği kanaatindeyim."   dedi.

Editör: Haber Merkezi