Roma döneminde tüf kayanın oyulmasıyla inşa edilen ve 179 metre yüksekliğe sahip olan Uçhisar Kalesi, dev bir peribacası görünümüyle dikkat çekiyor. Kapadokya’nın eşsiz manzarasını kuşbakışı izlemek isteyen turistlerin ilk tercihlerinden biri olan kale, özellikle fotoğraf severler için unutulmaz kareler sunuyor.

Turistlerin gözdesi

Kapadokya’yı defalarca ziyaret ettiğini belirten Huriye Ölge, bu kez Şanlıurfa’dan gelen misafirleriyle Uçhisar Kalesi’ni ziyaret ettiğini söyleyerek, “Bu bölge beni eskilere götürdü. Burada yaşamak istedim,” ifadelerini kullandı. Fethiye Yetimoğlu ise Kapadokya’ya ilk kez geldiğini belirterek, “Şahane bir yer, tekrar gelmek isterim. Geleceklere de tavsiye ederim,” dedi.

Kalenin zirvesine çıkan ziyaretçiler, Uçhisar’ın yanı sıra Göreme, Avanos, Güvercinlik Vadisi, Kızılçukur Vadisi ve Aşk Vadisi gibi Kapadokya’nın birçok ünlü noktasını da görebiliyor. Doğal güzelliklerle iç içe olan bu manzara, ziyaretçilerin hafızalarında yer ediniyor.

Geçtiğimiz yıl toplam 288 bin ziyaretçi ağırlayan Uçhisar Kalesi, bu yılın sonunda ziyaretçi sayısında yeni bir rekora imza atmayı hedefliyor.

Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin rol aldığı "Maria" filminin ilk fragmanı yayınlandı! Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin rol aldığı "Maria" filminin ilk fragmanı yayınlandı!

Editör: Elif Erbay