Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların ifşasına yönelik yeni düzenlemeyi 1 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşmıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşları bilgilendirmek için özel bir internet sitesi hazırladı. Vatandaşlarımız yeni hazırlanan guvenilirgida.tarimorman.gov.tr sitesine bugün itibari ile erişebilecekler. Sitede taklit ve hileli gıda listelerinin anlık paylaşılması amaçlanıyor. Vatandaşlar siteden firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk gibi birçok bilgiye ulaşabilecek. Ayrıca, gıda tüketimi konusunda merak edilen tüm sorulara cevap bulunabilecek.

4 ilde suç örgütü operasyonu: 22 gözaltı 4 ilde suç örgütü operasyonu: 22 gözaltı

Taklit, tağşiş ve hileli ürünlerin anlık olarak kamuoyuyla paylaşılacağını Bakan Yumaklı şı ifadelerle duyurmuştu:

''Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tağşiş yapılan gıdalar guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde gıda kamuoyu duyurusu sekmesi altında yayınlanacak. Kamuoyu duyurularını anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşacağız. Yeni sistemde uzun bürokratik süreçler yerine; sonuç daha hızlı şekilde sisteme girilecek. Vatandaşlarımız bu iki kategoriye girdiğinde; duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri no bilgilerine ulaşabilecek. Sistemi yarın saat 9.00’da açacağız'' 

Taklit ve tağşiş yapılan 463 ürün belirlendi 

Bugün kullanıma açılan sitede, taklit ve tağşiş yapılan gıdalar kamuoyuyla paylaşıldı. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün de sitede yer aldı.

Ayrıca sitedeki bilgilere göre, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. 

Taklit ve tağşiş yapılan ürünler

Editör: Uğur Kaçar