270 Bin sülün doğaya salındı 270 Bin sülün doğaya salındı

Grammy ödüllü sanatçı, geçtiğimiz ay 88 milyon Instagram takipçisiyle Artists4Ceasefire grubunun bir grafiğini ve #AllEyesOnRafah etiketini paylaşarak, "Çocukların diri diri yakılması asla haklı gösterilemez. Tüm dünya İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor. Lütfen Gazze ile dayanışmanızı gösterin" diye yazdı. Bu paylaşımı, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirmesi nedeniyle geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara yol açtı.

Lipa, politik konular hakkında konuşurken kendisini defalarca kontrol ettiğini ve bunun sebebinin "daha büyük bir iyilik" olduğunu söyledi. "Politik konular hakkında konuştuğumda, kendimi iki, üç kez kontrol ediyorum: 'Tamam, bu benden çok daha büyük bir şeyle ilgili ve gerekli ve bunu yayınlamamın tek nedeni bu'. Bunu yaparken tek tesellim bu oluyor" dedi. Lipa, politik görüşlerini paylaşırken aldığı tepki ve eleştirileri göze aldığını, ancak bunun "daha büyük bir iyilik" için olduğunu hissettiğini belirtti.

Dua Lipa Duyurdu

Kökenlerinin Etkisi

Kosovalı-Arnavut bir anne-babanın çocuğu olarak Londra'da doğan Lipa, kökenlerinin siyasi fikirlerini etkilediğini vurguladı. "Sesimi yükseltmek geçmişim ve mirasım göz önüne alındığında benim için doğal bir eğilim ve varlığım bir şekilde politik. Yakın hissetmek benim için sıra dışı bir şey değil" dedi.

Dua Lipa Yeni Albüm

İşçi Partisi'ne Destek

Aynı röportajda Lipa, Britanya'daki bir sonraki seçimlerde İşçi Partisi'ne oy vereceğini açıkladı, ancak parti lideri Keir Starmer'ı kişisel olarak desteklemekten kaçındı. "Benim için, son üç ya da dört yıldır, belirli bir siyasi parti liderinin arkasında durmanın muhtemelen gitmek istediğim yol olmadığına karar verdim. Her zaman İşçi Partisi'ni destekledim, dolayısıyla her zaman orada duracağım, ancak kamuoyu önünde herhangi birinin lehinde ya da aleyhinde olacağımı sanmıyorum... çünkü politikacıların genel olarak sizi hayal kırıklığına uğratmasının bir yolu var" dedi.

Editör: Elif Erbay