Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, kendilerini jandarma olarak tanıtan iki dolandırıcı, 75 yaşındaki N.G.'yi hedef alarak altınlarını çaldı. Olay 11 Eylül 2024 tarihinde meydana geldi. Dolandırıcılar, yaşlı kadına telefonla ulaşarak bölgede tehlikede olduğunu ve kendisinin de hedef olabileceğini söylediler. Korkutucu bir senaryo çizerek, evdeki değerli eşyaların güvenliğini sağlamak için kendilerine teslim etmesini istediler.

Sahte jandarmalar, kısa bir süre sonra N.G.'nin evine gelerek, dolandırıcıların fotoğraflarını gösterip onları yakalamak üzere olduklarını belirttiler. Ayrıca, yaşlı kadının evde yalnız yaşadığını ve dolandırıcıların saldırabileceğini belirterek paniğini artırdılar. Güven kazanmak amacıyla eşyaları teslim etmesi gerektiğini söylediler.

N.G., dolandırıcıların söylediklerine inanarak, evdeki 12 Cumhuriyet altını, 1 yarım altın, 3 çeyrek altın ve 1 gram altını kendilerine teslim etti. Dolandırıcılar, eşyaları aldıktan sonra hızla olay yerinden kaçtılar. Yaşlı kadın, dolandırıldığını fark ettikten sonra Saray İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurdu.

Feke'de sedir ormanının eşsiz manzarası Feke'de sedir ormanının eşsiz manzarası

Jandarma ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlatarak JASAT ile işbirliği yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda, B.A. (23) ve S.E. (25) isimli iki şüpheli İstanbul'da yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, mağdura ait ziynet eşyalarının satışından elde edildiği düşünülen 4.400 Amerikan doları, 10.200 Türk Lirası ve bir adet 9 mm tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden B.A., tutuklanırken, S.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

JASAT ekipleri, yaşlı kadını evinde ziyaret ederek çalınan altınları geri getirdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, ekipler "Paralarınızı bulduk, teslim etmeye geldik. Çok geçmiş olsun" diyerek yaşlı kadının elini öptü. N.G., ekiplerle duygusal bir şekilde kucaklaşarak, "Jandarmamıza, polisimize, devletimize Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ederim" dedi.

Editör: Elif Erbay