Ankara Diş Hekimleri Odası'nın düzenlediği Bahar Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer alan Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Diş estetiği, sağlığı ve tedavisi üzerine yeni yöntemleri ele alan konuşmasında, insanların gülümsemelerini engelleyen en büyük etkenlerden birinin dişlerinin şekli veya rengi olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Sürmelioğlu, özellikle ön dişlerdeki renk, şekil, pozisyon ve yapısal bozuklukların insanların psikolojisini etkileyen ciddi estetik problemlere yol açabileceğine dikkat çekti. Bu tür problemleri çözmek için hekimlerin sıklıkla tercih ettiği tam kron uygulamasının uzun vadede diş doku kaybına neden olabileceğine işaret etti.

‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’ ‘Ağrılardan eklem enjeksiyonu ile kurtulmak mümkün’

Tedavi öncesinde hastanın beklentilerinin ve uygulanabilecek yöntemlerin hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Sürmelioğlu, günümüzde gelişen dental materyaller sayesinde doğal diş renginde estetik restorasyonların yapılabildiğini belirtti. Ayrıca, dişlerdeki bozuklukların düzeltilmesinde ilk seçeneğin ortodontik tedavi olması gerektiğini ve bu konuda hastaların bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Minimal invaziv 'Direkt Kompozit Laminalar'ın ikinci bir seçenek olarak kullanılabileceğini belirten Doç. Dr. Sürmelioğlu, bu uygulamaların doğru endikasyon, planlama ve eksiksiz uygulama ile uzun süreli başarılı tedavilere imkan verdiğini söyledi. Ancak her hastaya her durumda bu uygulamanın yapılamayabileceğini, aksi takdirde tedavinin kısa sürede başarısız olabileceğini vurguladı.

Doç. Dr. Derya Gürsel Sürmelioğlu'nun bu önemli açıklamaları, diş estetiği ve sağlığı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.