Kara para aklama ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma kapsamında evlerinden gözaltında alındı.

Kassam Tugayları İsrail askerlerini hedef aldı Kassam Tugayları İsrail askerlerini hedef aldı

Dilan Polat serbest bırakıldı mı?

Polat çifti, Sıla Doğu, Kürşat Polat, Ahmet Gün, Beyza Ekici, Sezgin Polat ile çok sayıda şüpheli Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polat çifti Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne girişleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu ise “İfademizi vereceğiz, o kadar” dedi.

Polat çifti İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne girişleri sırasında da soruları yanıtsız bıraktı. Gazetecilerin “Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz?” sorusuna ise yine Sıla Doğu, “Ne kanıtları yok etmesi” diye cevap verdi.

Operasyonun detayları da ortaya çıktı. Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda 80 sayfa tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu doküman ele geçirildi.

Firari olan şirket ortağı Zümrüt Yerebakan’ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe’nin evinde bir harddisk ve 350 mermi, Ahmet Gün’ün evinde ise 120 bin lira, 36 adet hesap dökümü ve bir laptop ele geçirildi. Ayrıca araştırma süresince aralarında Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu toplam 41 şüphelinin ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konulduğu öğrenildi.

Operasyonda kapsamında 17 kişi gözaltına alındı, 13 de aranıyor. Gözaltındakilerin işlemleri sürüyor. Şüphelilerin dört gün emniyette kalacağı en son Engin Polat ile Dilan Polat’ın ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Polat çifti hakkında, “suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ile futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Polat çiftinin şirketleri aranmış, dijital materyallerle defterlere el konulmuştu.