Combs’un avukatları, ünlü rapçinin “yanlış iddiaların hedefi haline geldiğini” savunarak, şöhreti nedeniyle adil yargılanmasının tehlikeye girebileceğini belirtti. Avukatlar, mahkemeden, davacılar arasında yer alan kişilerin isimlerinin tespit edilip kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

120 kişi dava hazırlığında

Avukat Tony Buzbee ise Diddy'yi cinsel saldırı ile suçlayan 120 kişiyi temsil ettiğini ve bu kişilerin yarısının kadın, yarısının erkek olduğunu ifade etti. Buzbee, bu kişilerin bir kısmının önümüzdeki günlerde dava açacağını belirtti. Aynı zamanda, dün itibarıyla ünlü rapçi hakkında 16 yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere, 4’ü erkek 6 kişiye yönelik cinsel istismar iddialarıyla yeni davaların açıldığı duyurulmuştu.

Diddy’nin suçlamaları ve geçmişi

Sean Combs, geçtiğimiz ay "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" gibi ağır suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Mahkemeye sunulan belgelerde, Combs’un evlerinde düzenlediği "Freak Offs" adlı partilerde kişileri cinsel ilişkiye zorladığı ve şiddet uyguladığı iddia edilmişti. Rapçinin, bu süreçte mağdurları kariyerlerini kontrol etmekle tehdit ettiği ve sessiz kalmaları için rüşvet teklif ettiği de öne sürülüyor.

Diddy, Manhattan’daki mahkemede hakkındaki tüm suçlamaları reddetmiş ve suçlu bulunması durumunda en az 15 yıl, en fazla da ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Ünlü yapımcı ve rapçinin duruşmalarının 5 Mayıs 2025 tarihinde başlaması bekleniyor.

Şeyma Subaşı'ndan sevgilisiyle dudak dudağa poz Şeyma Subaşı'ndan sevgilisiyle dudak dudağa poz

Gözler şimdi hem davacıların kimliklerinin açıklanıp açıklanmayacağına hem de Sean Combs’un mahkeme karşısındaki savunmasına çevrilmiş durumda.

Editör: Elif Erbay