Deprem, Malatya başta olmak üzere çevre iller Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi.

Depremin meydana geldiği Malatya Fayı, son dönemlerde deprem uzmanları tarafından yakından izleniyordu. Uzmanlar, fayın 3 bin yıldır kırılmadığına dikkat çekerek, büyük bir deprem potansiyeline sahip olduğunu vurgulamıştı.

Malatya fayı 7.2 büyüklüğünde deprem üretebilir

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Malatya Fayı üzerinde yürütülen çalışmaların sonuçlarına dikkat çekerek, fayın 200 kilometre uzunluğunda ve 3 ayrı segmentten oluştuğunu ifade etmişti. Sözbilir, "Bu segmentlerin her biri kendi başlarına kırıldıklarında 7.2 büyüklüğünde depremler üretebilir. Malatya Fayı, 3 bin yıldır hareketsiz kalmış durumda ve bu durum büyük bir enerji birikimine işaret ediyor." açıklamasında bulunmuştu.

MSB: 14 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi MSB: 14 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi

Malatya’da hasar yok

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er; “Arkadaşlarımız sahada. Şu ana kadar bir kötü haber yok. İnsanlarımız sokakta. Vatandaşlarımıza, bir müddet daha evlerine girmemelerini, dışarıda beklemelerini tavsiye ediyoruz. Umarım olumsuz bir haberle karşılaşmayız. Malatya’da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan binaların tamamını önceden yıkmıştık. ” dedi. 

Malatya’da eğitime 1 gün ara verildi

Malatya’danın yakın komşusu Elazığ’ın Valisi Numan Hatipoğlu, depremin Elazığ’da da şiddetli hissedildiğini, ancak ilde şu ana dek bir yıkım, ölü ve yaralı tespiti yapılmadığını açıkladı. 
Öte yandan, depremin ardından Malatya’da eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

“Üç bina kısmen çöktü”

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Malatya, Elazığ ve Şanlıurfa’daki toplam 3 binanın kısmen çöktüğünü açıkladı. “AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diyen Bakan Yerlikaya, depremle ilgili şu ana dek toplam 374 ihbar yapıldığını, bu ihbarlardan 33’ünün yardım isteme amaçlı olduğunu duyurdu. 

Malatya’da 4 kişi yaralandı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, gazetecilerin depremle ilgili sorularını yanıtladı. Can kaybının olmadığını belirten Vali, paniğe kapılıp pencereden atlayan ya da bir yere çarpan 4 kişinin yaralandığını açıkladı. 
Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Malatya’daki 5,9’luk depremin ardından aynı bölgede saat 13.15 dolayına kadar 35 artçı deprem meydana geldi. 

AYRINTILAR GELİYOR…

Editör: Elif Erbay