Ünsal ERGEL/ANKARA

MHP’den koparak, Meral Akşener öncülüğünde iyiler-cesurlar hareketi olarak yola çıkan İYİ Parti, önümüzdeki ay 7.Kuruluş Yıldönümünü kutlayacak.

Seçimin ardından Millet İttifakı üzerinden 43 milletvekili çıkaran İYİ Parti’de son dönemde yaşanan kopuşlar ile bu sayı 32’ye kadar gerilemişti.

Bahçeli'yi ziyaret etti! Görevden alındı... Bahçeli'yi ziyaret etti! Görevden alındı...

Akşener’in yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığın ardından aldığı olağanüstü kurultay kararıyla, 3 aday içinden seçilerek koltuğu devralan Müsavat Dervişoğlu, müdahale ederek küskünlerle temasa geçti.

Son olarak küskünlere yuvaya dönün çağrısı yapan Dervişoğlu’nun yaptığı temaslar etkili oldu. Akşener döneminde yürütülen politikalara ve parti içi huzursuzluklar nedeniyle İYİ Parti’den istifa eden 3 milletvekili geri dönme kararı verdi.

İYİ Parti kurmaylarından alınan bilgiye göre yapılan görüşmelerde İstanbul Milletvekili Ümit Dikbayır, Ankara Milletvekilleri Adnan Beker ve Yüksel Arslan’ın partiye döneceği öğrenildi.

Dervişoğlu’nun halen partiden kopanlara yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirten İYİ Partililer, katılımlarla beraber TBMM’deki grubun sayısının 35’e yükseleceğini söylediler. Parti içindeki huzursuzlukların giderilmesi için teşkilat bazında yoğun şekilde devam ettiğini belirten İYİ Parti kurmayları, yerel yöneticilerden de önemli sayıda geri dönüş olabileceğini belirttiler.

TBMM’de halen 6 olan bağımsız milletvekili sayısı bu katılımlar olursa, 3’e düşecek. Ekim ayında başlayacak olan Meclis’in yeni yasama yılında DEVA Partisi’nin de Demokrat Parti ve bağımsızların desteği ile bir grup kurması da bekleniyor.

Editör: Ünsal Ergel