AK Parti'nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında sokak hayvanları ve sokak köpekleri konusu masaya yatırıldı.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "uyutma" konusuna temkinli yaklaşması üzerine AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, 5199 sayılı kanunda bunun zaten olduğunu sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğini kaydetti.

Bunun üzerine Erdoğan'ın "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" dediği öğrenildi.

AK Partili Abdullah Güler: Sokak köpekleri için ötenazi olmak zorunda AK Partili Abdullah Güler: Sokak köpekleri için ötenazi olmak zorunda

Suat Özçağdaş ve CHP'li vekiller Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı Suat Özçağdaş ve CHP'li vekiller Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

ÖTENAZI GÜNDEME GELMİŞTİ

Toplantıda yerel yönetimlerin buradaki rolü ile barınakların niteliğinin ve kalitesinin artırılması da gündeme geldi. Başıboş köpeklerin sadece barınaklara alınarak sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkan ve şartlarında iyileştirilmesinin önemli olduğuna değinildi.

Abdullah Güler, tartışmalara yol açan uyutma seçeneğinin, düzenlemede yer alacağını ifade etmişti. Güler, CNN Türk'teki açıklamasında "Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkânı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız" demişti.

Sokakkopekleri

"Ötenaziye kim karar verecek?" sorusu üzerine Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini söylemişti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplanıyor; gündem başıboş köpek sorunu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplanıyor; gündem başıboş köpek sorunu

Editör: Kemal Ilıkkan