Kamuoyunda "Çiftlik Bank" sistemin kurucusu 'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. 20 sanığın yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı ve Mehmet Aydın, Fatih Aydın ile Osman Naim Kaya’nın 88 bin 302 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Davada Osman Naim Kaya’nın tutuklanmasına da karar verildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz yargılanan Osman Naim Kaya ile diğer sanıklar mahkeme salonunda hazır bulundu.

88 bin yıla kadar hapis talebi

Savcının sunduğu mütalaada, sanıkların "Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "Suç örgütü kurma" ve "Suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından cezalandırılması istendi. Özellikle Mehmet Aydın, Fatih Aydın ve Osman Naim Kaya için 88 bin 302 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar için de çeşitli hapis cezaları önerildi.

Sanıklardan savunma talebi

Tutuklu sanıklar Mehmet ve Fatih Aydın, mütalaaya karşı savunma yapabilmek için ek süre talep etti. Tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise, suç işlenen dönemde Türkiye’de bulunmadığını iddia ederek, adli kontrol şartlarının devam etmesini istedi.

Mahkeme, Mehmet ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, Osman Naim Kaya ile diğer sanıklar Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru’nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmalarına hükmetti. Diğer 14 sanık hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Duruşma, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için ileri bir tarihe ertelendi.

Sorunumuz zalim İsrail ve zulmüyle Sorunumuz zalim İsrail ve zulmüyle

Davanın iddianamesine göre, Çiftlik Bank sisteminin kurucusu Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın, "Suç örgütü kurma ve yönetme", "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık" ve "Ticari şirket faaliyeti kapsamında dolandırıcılık" suçlarından toplam 86 bin 114 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.

Editör: Elif Erbay