HABER MERKEZİ

CHP’nin yönettiği yerel belediyelerle ilgili yolsuzluk/usulsüzlük iddialarına bir yenisi eklendi. İddiaların odağındaki belediye bu kez Çankaya Belediyesi. 

Çankaya Belediyesi temizlik işleri için araç kiralama ihalesi geçtiğimiz Ağustos ayında yapıldı. Ancak ihalenin yapılış biçimi birçok iddiayı ve soru işaretini de beraberinde getirdi. Odatv’den Hürrem Elmasçı’nın köşesinde dile getirilen belgeli iddialara göre, 4734 Sayılı Kanun gereğince açık ihale usulüyle yapılması gereken katı atık toplama ve nakli için araç ve iş makinesi kiralama hizmet alımı ihalesi pazarlık yöntemiyle gerçekleştirildi. 

12 milyonluk iş 22 milyona verildi!

Dahası, Çankaya Belediyesi’ne bu işi 10 yıldır yapmakta olan firma, pazarlık usulü ihaleye davet bile edilmedi. Hürrem Elmasçı, konuyla ilgili belge de yayınladığı köşesinde, işin “daha da alengirli yanı” dediği önemli ayrıntısını şu şekilde yazdı: “Önceki işleri yapan firma, aynı işi aynı araç ve ekipmanla 12 milyon TL’ye yapıyorken bahsettiğim yeni ihalenin tutarı ne dersiniz? KDV hariç aylık 22 milyon TL… 2 aylık tam bedeli 44.005.400,00TL, KDV hariç… Peki, o aradaki 10 milyon TL’lik fark nasıl ödenecek dersiniz? Eh elbette Çankayalıların cebinden!... Bakın çocuklar, bu tip ihalelerde az evvel de dediğim gibi açık ihale usulü şartı var. En az 3 firmanın davet edilmesi gerekiyor. Ammavelakin burada resmen adrese teslim bir ‘ihale’ dönmüş gibi”.

CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama... CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama...

Whatsapp Image 2024 09 04 At 11.12.42

“Belediye Başkanı sadece bir piyon!”

Çankaya’nın 31 yaşındaki genç Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in sadece bir piyon olduğunu, işin arkasında CHP’nin kıdemli iki ağabey isminin bulunduğunu iddia eden Elmasçı, yazısının devamında şöyle dedi: 
“Yahu dedim kendi kendime, gencecik bir çocuk, bu yaşta ne büyük başarı elde etmiş, makam sahibi olmuş, ilk icraati bu mu olmuş diye düşünürken birkaç telefon görüşmesi yaptım… Ah ah… Meğer belediye başkanı sadece piyonmuş… Partinin gediklisi olan iki ağabeyinin oyunuymuş bu… Bilgileri çok sağlam kaynaklarımdan aldım çocuklar… Firmanın adı belli, ve o firma ile pazarlığa oturan CHP’nin iki mahir ağababası da belli! Bakın, şimdilik isimleri açıklamıyorum, lakin… Hürrem’in tersi pistir, bilen bilir… En tahammül edemediği mevzulardan biri böyle usülsüzlüklerdir… Hala anlatamadım mı ben bunu? Ben bıktım artık çocuklar, bu da bir uyarı olsun. Belediye başkanı ne kadar gözü karaymış bakalım, bu işin arkasında duracak mı yoksa herhangi bir memuruna yıkıp içinden sıyıracak mı kendini… Diğer iki ağabeyin de kulağına küpe olsun, şimdi adınızı vermedim diye yarın vermeyeceğimi düşünmeyin… Bardaki içki paralarının peşindeyseniz ben size şişe şişe viski gönderirim efendiler, siz yeter ki şu halkı belediye ihaleleriyle artık daha fazla üzmeyin, yormayın… Beyler size söylüyorum, ey CHP Genel Merkezi sen anla yahu! Bu mahir ağababaların işini takip eden Koç gibi bir genç daha var, takipteyim çocuklar devam ettiklerini duyarsam isim isim yazacağım”.

Editör: Beyza Pınar